Slovenija
22 ogledov

V ogradi za živali dva avta

Mazda in ZOO Živalski vrt
V Živalski vrt Ljubljana prvič v več kot 60-letni zgodovini prihajata dva geparda. Nastanitev najhitrejših kopenskih živali bo v okviru sodelovanja z Živalskim vrtom podprla družba Mazda Motor Slovenija, ki je v vrtu na ogled postavila dve vozili.

Postavitev avtomobilov v ogrado pa je sprožila različne odzive v javnosti. "Veseli smo izjemnega zanimanja in občutljivosti javnosti za naš živalski vrt. Tokrat smo prvič začasno postavili dve novi Mazdi6 v prazno ogrado kot ''napovednik'' za prihod dveh gepardov, ki jih pričakujemo čez en mesec. Mazda Motor Slovenija se pri razvoju avtomobilov zgleduje po izjemnih lastnostih živali in razvija vozila, prijazna okolju. Sledijo zakonitostim znanstvene vede, imenovane bionika, ki prilagoditve narave prenaša v tehnologijo človeka. Ob tem so ZOO Ljubljana omogočili razviti in postaviti interaktivne table, ki na zanimiv način predstavljajo nekatere živali in njihove posebnosti v primerjavi z novo Mazdo6, kot so: dinamična kot gepard, varčna kot kamela, inteligentna kot papige, družinska kot najzanimivejši živalski starši ter še pet drugih tabel. Sponzorska sredstva so izjemno pomembna za posodabljanje našega živalskega vrta. Več kot jih bo, lepši in bolj sodoben bo lahko ZOO Ljubljana. Naj to velja kot povabilo tudi drugim podjetjem in ljudem. Pri nas je dobrodošla pomoč od vsakogar in v vsaki obliki," je dejala direktorica ZOO Ljubljana Zdenka Ban Fischinger.

Posebnega sodelovanja se veseli tudi direktor družbe Mazda Motor Slovenija, gospod Aleš Marguč. Pravi, da je Mazda slovenskemu trgu želela ponuditi osebno izkušnjo blagovne znamke, predvsem pa jih je navdušila možnost podpreti prihod dveh gepardov, po katerih so oblikovalci nove Mazde6 dobili navdih za svojo ustvarjalnost. "Mazda s svojim delovanjem na področju družbene odgovornosti spodbuja varovanje ter zaščito okolja, aktivno podpira pobude za izboljšanje kakovosti življenja ter vedno znova premika mejnike preteklih dosežkov. S podporo prihoda gepardov postajamo pokrovitelj Živalskega vrta Ljubljana in v Mazdi verjamemo, da bomo z našim projektom na obraze številnih obiskovalcev ter voznikov naših vozil slikali široke nasmehe."

Komentarjev 7
  • Oxxo 21:58 24.april 2013.

    Žurnalček - 100% "betonski otrok" = tvoj IQ je prenizek, da bi s teboj razpravljal.

  • Oxxo 20:48 24.april 2013.

    Jaz ne bom plačal vstopnino zato, da bom v - tudi prazni ogradi gledal Mazdo.Ljubljanski ZOO ni tako slabo obiskan. Verjamem, da če bi bila res strašna kriza, bi marsikateri bil pripravljen poslati SMS za donacijo.... in verjamem ...prikaži več da bi zbrali veliko denarja.Če si ljubitelj pločevine - pa ostani na parkirišču ZOO in si napasi oči... jaz grem v ZOO na sprehod = v naravo!Vodstvo ZOO je popolnoma izgubilo kompas. Verjetno so v Mazdi poleg ZOO podmazali še vodstvo... - v naši banana državi je to običajna praksa!

  • Žurnalček 19:25 24.april 2013.

    No pa ti plun 3 jurje za njihovo hrano.