Slovenija
18 ogledov

V partnerstva previdno

Slovenija 07.11.2013 Joze Colaric predsednik uprave in generalni direktor, inter Saša Despot/Žurnal24
Z novimi partnerji na nova področja, tudi onkologijo.

Krka se z nekaterimi podjetji dogovarja za partnerstvo v obliki joint venture (pogodbe o skupnih vlaganjih, op. n.), je včeraj potrdil Jože Colarič, predsednik uprave. Tako naj bi se podali na za Krko nova področja farmacije, tudi onkologijo. “Nič še nismo podpisali, a pričakujemo, da se bo to zgodilo že prihodnje leto,” je dejal Colarič. Ob tem je poudaril, da bodo v partnerstvih previdni, saj se prav zaradi previdnosti lahko pohvalijo z likvidnostno situacijo, kot jo ima malokateri generični farmacevt.

Vodilni na vzhodu

Skupina Krka je v letošnjih prvih devetih mesecih prodala za 858 milijonov evrov izdelkov in storitev, kar je pet odstotkov več kot v istem obdobju lani, in ustvarila 125 milijonov evrov dobička, kar je 12 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

“Prodaja se je zmanjšala v vseh Krkinih prodajnih regijah razen v Vzhodni Evropi. Največji posamični trg v tej regiji je Ruska federacija, v kateri smo prodali za 29 odstotkov več kot v istem obdobju lani,” je pojasnil Colarič.

Krkaši bodo tudi letos deležni božičnice, in sicer 1.250 evrov bruto, še naprej pa se jim, kot je dodal Colarič, obeta tudi delitev dobička, ki je običajno dvakrat na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.