Slovenija
34859 ogledov

V petek prehod fronte in z njo ...

Megla v gozdu Profimedia
Nekateri so danes vendarle dočakali nekaj snega. Ga bo še nekaj prihodnji teden?

"Danes se je meja sneženja ponekod na vzhodu spustila do nižin, vendar se je to zgodilo nekoliko prepozno, saj padavine slabijo in bodo kmalu tudi ponehale. Prava snežna idila pa je na Koroškem, na okoli 1000 m je zapadlo več kot 20 cm snega," v zadnji objavi sporočajo na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved, kjer objavljajo nekaj fotografij snežne idile. 

Petkova fronta z novimi snežinkami?

Na omenjenem vremenskem portalu dodajajo, da bo v prihodnjem tednu najprej večinoma suho in mrzlo vreme s sprva nekaj rahlega naletavanja snega v vzhodni polovici Slovenije, nad našimi kraji se bo postopno krepil anticiklon, ki pa bo ob koncu tedna oslabel. Sprva bo oblačno in vetrovno, od srede naprej pa bo več sončnega vremena, veter pa bo oslabel. 

"Jutri ni izključeno naletavanje snega v vzhodni polovici Slovenije. Temperature ne bodo nič posebej nizke za januar, zjutraj ponekod tja do -5 stopinj Celzija, v alpskih dolinah in v mraziščih pod -10. Najhladnejši dan bo torek, ko bodo tudi čez dan razen na Primorskem večinoma pod ničlo. Skratka hladnejši dnevi, ki prihajajo ne bodo obrnili januarskega povprečja, še vedno bodo temperature ostale precej nad povprečjem," izpostavljajo pri Ciklon.si/Srednjeročna napoved. 

Napovedujejo tudi, da bo v petek bo čez vzhodno Evropo potovala vremenska fronta, ki bi lahko z svojim repom oplazila tudi naše kraje. Objavljajo, da bo lahko nastalo nekaj snežnih ploh. Spet pa se bo v višinah prehodno občutneje ohladilo. "Med 15 in 17.januarjem pred otoplitvijo bo sledil še en arktični prodor s severa, ki bo imel precej zahodnejšo smer in bo tudi k nam lahko prinesel več padavin, morda tudi s sneženjem do nižin," še namignejo pri omenjenem vremenskem portalu. 

Podrobnejša napoved po dnevih

Dodajajo še napoved za posamezne dni prihajajočega tedna. Jutri bo pretežno oblačno, ponekod na vzhodu bo lahko naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, najvišje temperature bodo med -3 in 1 stopinjo Celzija, na Primorskem do 8.

V torek sprva v zahodni, čez dan pa tudi v osrednji Sloveniji večinoma sončno, le na vzhodu bo še pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje temperature bodo med -4 in 0, na Primorskem do 5 stopinj.

V sredo bo pretežno jasno, veter bo oslabel. Najvišje temperature bodo med -3 in 2, na Primorskem do 7 stopinj.

V četrtek bo pretežno jasno, najvišje temperature bodo med 0 in 4, na Primorskem do 8 stopinj.

V petek se bomo zbudili v precej vetrovno jutro, sprva bo večinoma sončno, čez dan pa se bo zlasti na vzhodu oblačnost povečala, tam bo lahko nastalo nekaj snežnih ploh. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, najvišje temperature bodo med -1 in 4, na Primorskem do 8 stopinj.

Kranjska Gora, zima, turizem, pohodnik, cesta Slovenija Vreme: Padavine bodo ponehale, a to nas čaka jutri Poplave Težave po državi Slovenija Dež in voda povzročata težave po državi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 18:51 07.januar 2024.

    Teli so ratal kot šlogarji!!!