Slovenija
33308 ogledov

Vreme: Padavine bodo ponehale, a to nas čaka jutri

Kranjska Gora, zima, turizem, pohodnik, cesta M. Ha. Kranjska Gora, posneto 6.2.2023
Ohladilo se bo, pihala bo burja.

Padavine bodo slabele in čez dan od zahoda ponehale, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Še vedno bo oblačno, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 metrov. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hujšega mraza ne pričakujte, temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 °C.

Na višje ležečih cestah se sneg oprijema cestišč, na prelazih so priporočljive verige, cesta čez prelaz Vršič pa je zaprta, poroča prometnoinformacijski center. Na Primorskem so omejitve v prometu zaradi burje.

Kaj pa jutri?

Kot napovedujejo meteorologi, bo pretežno oblačno, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Precej hladneje bo kot danes - najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem od 3 do 6, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem okoli 6 °C.

NApoved | Avtor: Arso Arso

Dodajajo, da se bo v torek na zahodu delno razjasnilo, drugod bo še precej oblačno. Vetrovno bo in še nekoliko hladneje.

V sredo pa se bo postopno zjasnilo, tudi veter bo slabel.

Konec tedna bo po kotlinah hladno

"Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad severnim delom Evrope pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi priteka hladnejši in še razmeroma vlažen zrak," pojasnjujejo.

V drugi polovici tedna bo, tako na Arso, precej jasno, v višinah bo dotekal toplejši zrak, po kotlinah se bo zadrževal dokaj hladen zrak. Jutranje temperature bodo okoli -5, popoldanske pa nekaj nad 0 °C, še pišejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2