Slovenija
14496 ogledov

V petek: Veter, nalivi, hud mraz, ponekod tudi sneg

Nevihta
1/2
Profimedias
V noči na petek izrazita ohladitev, v notranjosti države le 15 stopinj Celzija

Prvi poletni dan bodo sicer poletne temperature, saj bodo v četrtek termometri po državi lahko pokazali tudi več kot 30 stopinj Celzija.

A že v noči na petek se obeta izrazita ohladitev. V petek bodo tako v notranjosti države dnevne temperature le okoli 15 stopinj. Ponekod v visokogorju bo tudi snežilo, so napovedali na Arsu.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so navedli, da so se že danes temperature povzpele do okoli 30 stopinj, v četrtek pa bo še za kakšno stopinjo topleje. A takšne razmere ne bodo vztrajale prav dolgo, saj se v noči na petek obeta vpliv izrazite hladne fronte, ki bo poleg občutne ohladitve večjemu delu države prinesla tudi obilnejše padavine.

Zračna masa, ki prihaja z območja severnega dela Atlantika, se zaradi hitrega prehoda do naših krajev ne bo prav dosti segrela. Vpliv bo v četrtek najprej zajel kraje severno od nas, pozno popoldne in zvečer pa so prve nevihte možne tudi na severu Slovenije, močnejše nevihte pričakujejo predvsem na severovzhodu države.

Dež in veter Sprememba vremena Slovenija Podrobnejša napoved za konec tedna

V noči na petek in v petek dopoldne se bodo nevihte razširile nad večji del države. Najbolj burno dogajanje na Arsu pričakujejo v petek zjutraj in dopoldne, ko bo Slovenijo dosegla hladna fronta, nastajale bodo obilnejše padavine. Zaradi hitre in izrazite spremembe bo tudi zelo vetrovno, ob obali lahko zapiha tudi tramontana. Dogajanje se bo popoldne hitro umirjalo, oblačnost se bo trgala. Ohladitev lahko prinese tudi vremenske nevšečnosti.

Kredarica sneg Napoved Slovenija Drastična ohladitev, tudi snežilo bo

Bolj sveže vreme bo vztrajalo do začetka prihodnjega tedna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj, zelo sveža bodo tudi jutra s temperaturami pod 10 stopinj, v bolj hladnih legah bo le okoli pet stopinj. V drugi polovici prihodnjega tedna se bodo temperature spet dvignile v bližino dolgoletnega povprečja, so še napovedali na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5