Slovenija
419 ogledov

V Planici najdaljši spust po jeklenici na svetu

planica Žurnal24 main
Od jutri dalje se bodo po jeklenici, ki so jo napeli nad letalnico bratov Gorišek, spuščali vsi adrenalinski navdušenci. Zipline v dolini pod Poncami je dolg 520 metrov. Višinska razlika med točko, kjer se spust začne in doskočiščem je 185 metrov. Po jeklenici se bodo obiskovalci spuščali s hitrostjo 50 km/h. Tako se je pred dnevi z letalnice pognal Jure Košir.

"Nova dogodivščina! ... Spust po 'zajli' čez celo planiško velikanko. Najbolj strm na svetu! Super zadeva, priporočam, kmalu bo uradno odprto," je ob posnetku zapisal Jure Košir.

 

Nova dogodivščina !!! Zip Line ( ne vem kako se reče po slovensko ... 'spust po jeklenici mogoče' :) ) Skratka spust po 'zajli' čez celo planiško velikanko. Najbolj strm na svetu !! Super zadeva, priporočam, kmalu bo uradno odprto. Hvala fantje @Matija Koren in @Pustolovski park Bled, da ste me povabili in sem imel čast biti 'poskusni zajčkek' :) ( spustila se je tudi moja starejša hči, no problem ) Zdaj je lahko vsak vsaj malo @Peter Prevc :) GoPro Slovenija Evo video :

Posted by Jure Košir on Tuesday, 1 September 2015
Komentarjev 3
  • bfg 01:56 19.september 2015.

    No, no, vprašanje če je sploh med prvimi 100 na svetu s tako kratko razdaljo. Pa zelo počasen je tudi s 50 km/h. Lahko je pa med najbolj strmimi,.....

  • Ferluci 13:10 18.september 2015.

    Mi je pa všeč, Enako kot madžarska meja.

  • drejabreja 10:35 18.september 2015.

    Najdaljši na svetu?V Whistlerju (kanada), so naredili zipline dolg več kot 2km, dosežeš pa več kot 100km/h.https://www.youtube.com/watch?t=21&v;=N3opExGBunI