Slovenija
7095 ogledov

V poslanskih klopeh zvezda resničnostnega šova, voditelj glasbene oddaje ter nekdanji nogometaš

Državni zbor Anže Petkovšek Izvolitev predsednika državnega zbora.
Med nadomestnimi poslanci dva stara mačka in tri nova imena iz sveta športa in zabave

V poslanske klopi je danes sedlo pet poslancev, ki bodo nadomestili poslance, imenovane na ministrske položaje.

Rudija Medveda, ministra za javno upravo bo nadomestila, bo nadomestila pevka in novinarka, producentka in urednica Nina Maurovič, javnosti znana tudi po sodelovanju v resničnostnem šovu Big Brother. V LMŠ so ji dobrodošlico izrekli tudi na twitterju.

Namesto Počivalška nogometaš

V poslanske klopi bo sedel tudi nekdanji nogometaš Gregor Židan, ki bo nadomestil ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Židan, ki je na listi SMC kandidiral v Mariboru, je igral za ljubljanski klub Olimpija, zagrebški Dinamo in za Maribor, v letih 1992-1996 je bil tudi član državne reprezentance, za slovensko reprezentanco je naštel 19 uradnih nastopov. Profesionalno igralsko kariero je končal leta 2001.

Voditelj oddaj o narodno zabavni glasbi

Tako Mauričeva kot Židan političnih izkušenj še nimata. To velja tudi za Andreja Šušmelja, ki med poslance SAB seda namesto Marka Bandellija, ministra za kohezijo. Šušmelj je gimnazijski profesor biologije, v Novi Gorici pa je poznan tudi kot voditelj oddaj na lokalnem radiu, v katerih predstavlja slovensko glasbo in poljudno znanost.

Dva stara mačka

Se pa v poslanske vrste vračata dva nekdanja poslanca. Med poslance SMC je namesto Mira Cerarja, ki je postal zunanji minister, vrnil izkušeni Jani Möderndorfer. Vrača se tudi Maša Kociper, ki bo tokrat poslanka SAB, kjer bo nadomestila Petra Jožefa Česnika, ki je postal minister za Slovence v zamejstvu. Maša Kociper je bila v DZ izvoljena leta 2011 na listi PS.

 


 

Komentarjev 6
  • Avatar vec
    vec 15:12 26.september 2018.

    pač poslanci so ogledalo v kaki državi živimo, sej v bistvu bi mogla tale udarna ekipa zgledat še bol bizarno, kaka prostitutka in morilec pač pridejo na vrsto na naslednjih volitvah, kar volito to dobite, zdej ni čisto vedno tako, ...prikaži več ampak če voliš nekoga samo zato da drugi ne BO pobedu, potem dobiš ŠE slabše kar si volil :)

  • supreme 14:58 26.september 2018.

    Mordorfer...teslo zabito prodano...mrrsssss

  • Avatar Leon
    Leon 14:53 26.september 2018.

    In zakaj bi bili prišleki drugačni od ostalih v poslanskih foteljih ? Voli ,volijo ,vole !