Slovenija
25 ogledov

V Postojnski jami dočakali še drugega "zmajčka"

Človeška ribica Postojnska jama
Iz Postojnske jame so sporočili veselo novico, da so pričakali še drugo ličinko človeške ribice, na poti pa je že tretja.

Iz jajčeca v Postojnski jami se je izlegla še druga ličinka. "Drugorojenec si je sicer vzel nekoliko več časa in počasi lezel iz jajčeca. Na poti pa je že tretji, tako da je v jamskih "jaslih" danes res živahno," so sporočili iz Postojnske jame, kjer budno spremljajo razvoj teh neverjetnih živali. Že v naravi se po statističnem sklepanju iz 500 izleženih jajčec uspešno razvijeta le dva mladička.

Jajčec, iz katerih se lahko razvijajo mali jamski zmajčki, je še 20, vseh izleženih jajčec pa je bilo 64. Prva ličinka se je izlegla po natanko štirih mesecih. Video posnetek njenega "rojstva" si lahko ogledate tu.

Biologi v Postojnski jami pa ob tem opozarjajo, da se za njih zdaj začenja začenja najtežje obdobje. Ličinko bo potrebno kmalu začeti hraniti, saj ne živi v naravnem okolju, kjer bi to počela sama. Obenem ji bodo morali redno, dnevno, menjati vodo, da ne bi prišlo do okužbe. In če bo ličink več, bo vsaka morala biti v svojem akvariju. Pripraviti bodo morali prave male "jasli".

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.