Slovenija
19 ogledov

V predor spet januarja

Obvoznica Iztok Golob
Poljanska obvoznica. Januarja znana usoda izvajalca in gradnje.

Rok za izgradnjo poljanske obvoznice, avgust 2013, je še mogoče ujeti, dela v predoru pa naj bi se nadaljevala januarja, sta glavni ugotovitvi včerajšnjega sestanka med Direkcijo Republike Slovenije za ceste (DRSC), Občino Škofja Loka in izvajalcem Primorjem.

Odvisno od bank

Gradnja predora stoji zaradi težav Primorja. Uprava družbe bo do prve polovice decembra predstavila potek sanacije, rešitev pa bo potem v rokah bank, ki naj bi na podlagi sanacijskega programa pristopile k zagotavljanju finančnih virov, ki jih ajdovska družba potrebuje. "Dejstvo je, da sanacija čez noč ni možna. Imajo težko situacijo, pa kar nekaj dobrih projektov. Upam, da bo uprava Primorja dovolj močna," je po sestanku dejal župan Miha Ješe.

Najslabša možnost

Januarja se sicer lahko izkaže, da Primorje gradnje predora ne bo moglo nadaljevati, vendar je po mnenju direktorja DRSC Gregorja Ficka prekinitev pogodbe zaradi morebitnega padca družbe najslabša možnost. Potreben bi bil tudi nov razpis za izvajalca, ki pa bi dokončanje del dodatno zamaknil; zaradi tega bi bila ogrožena tudi evropska sredstva. Rok za dokončanje poljanske obvoznice je bil sicer določen z nekaj rezerve. Če ne bi bilo zapletov, bi bila zgrajena v začetku leta 2013. Kakovost del zaradi težav Primorja po mnenju Ficka ni vprašljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.