Slovenija
16 ogledov

V predoru Karavanke poškodovanih šest vozil

karavanke tunel Andraž Sodja
Medtem ko je v petek zvečer v predoru Ljubelj potekala mednarodna reševalna vaja, se je v predoru Karavanke zgodila nesreča, v kateri je bilo poškodovanih šest vozil.

Na avstrijski strani predora Karavanke se je namreč okrog 21. ure zvečer strgala stropna strojna inštalacija in se obesila proti vozišču. Predor je bil zaprt do približno 23. ure.

Kot so danes za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj, so bili obveščeni, da so avstrijski varnostni organi v predoru Karavanke v petek zvečer obravnavali nesrečo, do katere je prišlo, ko se je strgal stropni inštalacijski kabel.

Kabel, ki je obvisel v predoru, je poškodoval en osebni avtomobil, štiri tovorna vozila in en avtobus. V vozilih ni bila poškodovana nobena oseba, po prvih podatkih pa so bili vozniki Slovenci, le v enem primeru tujec.

Zaradi nesreče in sanacije je bil predor približno dve uri zaprt. Prav v tem času pa je bil zaprt tudi predor Ljubelj, saj so slovenske in avstrijske enote za zaščito in reševanje v njem izvajale terensko vajo s predpostavko, da sta se v predoru zaletela avtobus in kombinirano vozilo. V vaji je sodelovalo preko 450 gasilcev, reševalcev in pripadnikov drugih enot. Z njo pa so preizkusili prenovljen sistema ukrepanja v enocevnih predorih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.