Slovenija
8 ogledov

V predsedniški boj tudi Premrl

Pristojnosti predsednika so določene z ustavo. Žurnal24 main
Na predsedniških volitvah bo kandidiral tudi upokojenec Pavel Premrl. Če bo izvoljen, pravi, da bo sedež predsednikovanja preselil v Vipavo.
 
 
Premrlova kampanja bo nizkoproračunska. Pri zbiranju potrebnih 5000 podpisov volivk in volivcev si bo pomagal predvsem z "novinarji kot obveščevalci". Volilnega štaba ne bo imel.
Kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah je napovedal še upokojenec Pavel Premrl . Ena od osnovnih idej njegovega programa je, "da o premoženju, kolikor ga je še ostalo v Sloveniji, odločajo državljani Slovenije na referendumu". Najavil je tudi, da bo sedež predsednikovanja, če bo izvoljen, prenesel v Vipavo, saj je klima v Ljubljani zelo neugodna.

Pavel Premrl je diplomirani inženir kemijske tehnologije, nekaj časa je deloval kot sodnik porotnik, predsedoval je Sindikatu nezaposlenih in socialno ogroženih in je absolvent druge stopnje ekonomije, ki jo je študiral ob delu. Delal je kot programer in sistemski analitik na področju poslovnih sistemov. Politično je deloval v Zvezi komunistov, pozneje pa v Stranki krščanskih socialistov. Je ustanovitelj Modrega gibanja, gibanja za rešitev družbene lastnine in naravnih dobrin. "Gospodarstvo in lastnina naj ostaneta v rokah Slovencev," pravi Premrl.

Türk se predstavlja tudi prek spleta

Danilo Türk je predstavil svojo internetno stran.

 

Predsedniški kandidat Danilo Türk je odprl svojo internetno stran. "Svetovni splet je čudovita stvar," je povedal in povabil vse internetne surferje in blogerje, naj dejavno sodelujejo v njegovi spletni kampanji. Dodal je še, da se veseli sodelovanja z vsemi, ki bodo obiskali spletno stran.

V spletni klepetalnici je predsedniški kandidat odgovarjal na vprašanja obiskovalcev spletne strani, napovedal pa je, da si bodo obiskovalci strani lahko ogledali tudi videonovice. Prav tako naj bi bil na spletni strani objavljen njegov blog.

Türk se bo kot predsednik s poslušanjem dobrih idej, s trdim delom in povezovalno politiko trudil spremeniti Slovenijo v vsakomur prijetno in prijazno domovino.

Šternova kampanja polna atrakcij


Nekonvencionalnost odpira mnoga vrata, meni predsedniški kandidat Artur Štern.

 

 

Kandidaturo na predsedniških volitvah so doslej napovedali:

Alojz Peterle
Danilo Türk
Mitja Gaspari
Zmago Jelinčič
Monika Piberl
Elena Pečarič
Darko Krajnc
Marjan Beranič
Jože Andrejaš
Artur Štern
Pavel Premrl

"Gola resnica, z resnico do pravice" je volilni slogan, ki ga je predstavil Artur Štern , ki namerava kandidirati za predsednika republike. Svoje predvolilne teze želi uresničiti s spremembo parlamentarnega sistema, v volilni kampanji pa obljublja še veliko atrakcij. Njegovo poslanstvo je v tem, da ljudem pokaže, da funkcija predsednika ni nujno "neka rigidna stvar". Vsakomur želi pokazati, da je lahko individualist, da je lahko svojski.

Svoje ideje želi uresničiti s spremembo parlamentarnega sistema, ki naj bi jo dosegel s svojo karizmo in sposobnostjo prisluhniti ljudem. Njegova ideja je, da bi bile parlamentarne volitve vsako leto, s čimer bi dosegli, da bi poslanci prisluhnili ljudem, ki so jih volili, in predsedniku republike, v skrajnem primeru pa predlaga takojšen odvzem mandata poslancem, ki ne zagovarjajo načel, na podlagi katerih so bili izvoljeni. O sebi Štern pravi, da je "nadstrankarski kandidat, zelo močan levičar predvsem v smislu socialnosti. Sem mlad, perspektiven in izobražen".

Kandidirati namerava s podporo volivcev, potrebnih 5000 podpisov pa namerava zbirati s promocijo od ust do ust in nizkoproračunsko kampanjo, za katero obljublja, da bo dvignila še veliko prahu. Financiral jo bo s prispevki sponzorjev.

Med drugimi napovedanimi kandidati se mu najzanimivejši zdi  Zmago Jelinčič , Alojz Peterle mu je sicer simpatičen, a če se v drugi krog ne bo uvrstil sam, bo raje podprl levico.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.