Slovenija
42 ogledov

V predsedniško tekmo tudi duhovnik

Dušan Egidij Kubota Saša Despot
Boj za predsedniški stolček je napovedal tudi duhovnik Dušan Egidij Kubota Totislo, ki bo svoj program predstavil v četrtek.

Ko smo poklicali duhovnika Dušana Egidija Kuboto Totisla, da bi izvedeli, zakaj se je odločil za vstop v predsedniško bitko in kakšen program napoveduje, smo naleteli na presenečenje. Sprva nam je dejal: "Vedel sem, da me boste klicali!", nato pa nas odslovil, češ da zamuja na sestanek in je preveč zaseden za intervjuje, tudi telefonske.

Kubota Totislo je sicer za četrtek sklical novinarsko konferenco, na kateri bo predstavil svoj program, nato pa bo na voljo tudi za naša vprašanja.

Kdo je Dušan Egidij Kubota Totisla?

Ko smo o novem predsedniškem kandidatu pobrskali po spletu, smo ugotovili, da je bil včasih župnik v mariborski nadškofiji, a so ga, tako so pred časom poročale Slovenske novice, odstavili, ker je začel pobudo za dve peticiji in dve referendumski vprašanji.

Leta 2008 je ustanovil Marijino družbo duše edinosti in ljubezni Jezusovega in Marijinega srca Slovenije, v kateri deluje kot duhovnik in animator. Kot so zapisali na spletni strani, je namen družbe med drugim "spodbujati, da vsi skupaj prevzemamo odgovornosti in srčno poživljamo ter pospešujemo čut in skrb za vsakega človeka in socialno pravičnost, spoštovanje, poštenje, poslovno higieno, zvestobo in solidarnost".

Znan je tudi po tem, da je večkrat javno kritiziral slovensko politiko. Med drugim se je spraševal, kdo je Janezu Janši dal diplomo. Vsak svoj javni nastop začne s petjem himne. Njegov prepoznavni znak je klobuk, zaradi katerega so ga že označili za "mariborskega Krambergerja".

Komentarjev 8
  • dd 11:07 08.avgust 2012.

    Smo že prava dežela Butalcev. Sigurno se nam cela Evropa smeje. Naj se priključi še kakšen 18-letnik in Artur Štern, pa bomo lahko poimenovali volitve "nacionalni dan norčij".

  • Žurnalček 22:32 07.avgust 2012.

    Kdo je čelavem dal diplomo se tudi jaz šprašujem že 25 let

  • vidralas 22:12 07.avgust 2012.

    Nekako me ta tip spominja na Türka.Oba mi delujeta klovnovsko.Türk kot mr.Bean,ta degradirani duhovnik Totisla pa kot Fernandel.Torej imata kar dosti skupnega.