Slovenija
17799 ogledov

Meja sneženja še nižje od napovedi, nato prihaja deževen dan

dež dežnik vreme Profimedia
Vremenska napoved za prihodnje dni ne bo povšeči ljubiteljem sonca.

Pred nami je pretežno oblačen dan z občasnimi rahlimi padavinami. "Padavin bo bolj za vzorec," je dejala Veronika Hladnik Zakotnik, dežurna meteorologinja z agencije za okolje za Val 202. Meja sneženja bo zjutraj še na okoli 400 metrih nadmorske višine (še včeraj so vremenoslovci napovedovali sneženje na okoli 500 metrih), čez dan pa se bo dvignila na okoli 800 metrov. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9 °C, ob morju do 12 °C.

V soboto bo večinoma oblačno. "Rahle padavine se bodo dopoldne od zahoda prehodno razširile nad večji del države. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 m, čez dan pa se bo dvigovala. Popoldne bo dež oslabel in ponekod ponehal. Ob morju bo pihal jugo," je razvidno iz napovedi agencije za okolje. V soboto bodo najvišje dnevne temperature od 5 do 12 °C, na Primorskem do 14 °C.

"Nedelja bo najbolj oblačen in deževen dan, ob morju vetroven," je dejala Hladnik Zakotnik. V nedeljo zjutraj bo znova začelo deževati na zahodu države, dež pa se bo popoldne okrepil in zajel vso državo. Ob morju se bo krepil jugo.

Prihodnji teden po besedah meteorologinje kaže na spremenljivo oblačno vreme z možnimi občasnimi padavinami. "Od ponedeljka naprej bodo temperature okoli 15 °C ali še kakšno stopinjo več," je napovedala.

Če se bodo v ponedeljek in torek še pojavljale krajevne plohe, pa bo v nadaljevanju tedna najverjetneje bolj suho. Kot je razvidno iz napovedi agencije za okolje, je izrazitejša ohladitev malo verjetna.

vremenska napoved daljša | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.