Slovenija
5758 ogledov

Mati domnevnega trojnega morilca spremenila svojo zgodbo

Slovenske novice: Silvo Drevenšek, trojni umor, Gerečja vas sobotainfo.com
Obtoženi Silvo Drevenšek se še ni zagovarjal.

V nadaljevanju sojenja Silvu Drevenšku, obtoženemu umora zunajzakonske partnerice in njenih staršev v Gerečji vasi, so danes na ptujskem sodišču zaslišali kot pričo mati obdolženega. Povedala je, da je bil sin močno navezan na svojega otroka, družina partnerice pa ga nikoli ni sprejela za svojega. "To se je v njem počasi nabiralo," je dejala.

Kot izhaja iz obtožnice, naj bi Drevenšek lani na božični večer na zahrbten način in iz koristoljubja najprej umoril zunajzakonsko partnerko, nato pa pred očmi svojega štiriletnega sina še taščo in tasta. Tožilstvo mu zato očita tri kazniva dejanja umora ter kaznivo dejanje zlorabe mladoletne osebe in surovega ravnanja.

"Silvo je bil zelo navezan na otroka, redno je skrbel zanj. Tudi otrok je bil zelo navezan nanj, zato nikakor ni res, da je surovo ravnal z otrokom," je na današnjem pričanju dejala mati obdolženega. Nadaljevala je, da je bil Drevenšek v dneh pred tragičnim dogodkom "v zelo slabem psihičnem stanju", za kar naj bi bila kriva odhod partnerice z otrokom in posledično prekomerno uživanje alkohola. Kot je dejala, se je partnerica kljub ločitvi stalno vračala po stvari v hišo in Silva s tem provocirala. "Če nekoga zapustiš, ne hodiš več nazaj," je ugotavljala mati.

Po njenih besedah je partnerica Drevenška ob tem tudi zasmehovala, stalno naj bi ga zaničevala in nadzirala tudi njena družina.  Tožilka Teja Kukovec Belšak jo je opomnila, da je na predhodnem zaslišanju trdila, da njen sin ni pil alkohola. "Alkohol je bil prisoten," je danes vztrajala mati. Je pa potrdila, da so po tragičnem dogodku odpeljali nekaj stvari iz Drevenškove hiše. Kot je dejala, so to storili na predlog njegove takratne odvetnice, da ne bi prišlo do morebitne kraje.

Zdajšnji zagovornik obdolženega Andrej Kac je za neposredno zaslišanje predlagal še eno osebo, ki pa danes iz zdravstvenih razlogov ni mogla priti na sodišče. Pri njenem zaslišanju odvetnik ni vztrajal in s tem bi bil seznam vabljenih prič v tem primeru zaključen. A je Kac med prebiranjem listin v sodnem spisu prišel na idejo, da se zasliši še policista, ki je nekaj dni pred tragičnim dogodkom govoril z zdaj pokojnim tastom obdolženega.

Sodni senat je kljub nasprotovanju tožilstva, ki meni, da se s tem samo zavlačuje postopek, ugodil predlogu in tako bodo po napovedih na naslednjem naroku 15. novembra zaslišali še omenjenega policista. Do takrat naj bi bilo tudi že izdelano izvedensko mnenje kliničnega psihologa, ki je pregledal otroka, ki je bil priča grozodejstvu.

Čaka se sicer še odločitev sodišča glede predloga obrambe za postavitev izvedenca klinične psihologije, ki bo pregledal obdolženega. Doslej je bilo v postopku že predstavljeno mnenje izvedenca psihiatrije Mateja Kravosa, ki je pri Drevenšku ugotovil narcistično osebnostno motnjo, a ne kakšne hujše duševne motnje, ki bi imela za posledico izgubo stika z resničnostjo. Izvedenec je med drugim tudi ocenil, da je imel obdolženi v času dejanja nizko stopnjo alkohola v krvi.

Drevenšek na predobravnavnem naroku krivde ni priznal in se doslej še ni zagovarjal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Kirka 18:52 25.oktober 2021.

    Tega ne razumem več. Tip vzame življenje 3 ljudem, katerih vsak bi brez njegovega dejanja imel svojo prihodnost. Njegovo življenje ni pomembnejše od življenj umorjenih in tu ni opravičila: ne frustracije, ne otroštvo, ne besede, ne alkohol... Za 3 odvzeta ...prikaži veča življenja bi moralo biti konec tudi njegovega življenja. Ker pa smo tako zelo demokratični in čistunski bi bilo dovolj, če bi ta človek bil zaprt ob kruhu in vodi do smrti. Kazni za takšne zločine so enostavno prenizke.

  • Majazmaja 16:51 25.oktober 2021.

    Drevenšek na predobravnavnem naroku krivde ni priznal in se doslej še ni zagovarjal. -> kako ni priznal krivde? A so se sami pobili?

  • Melinda_Owens 16:15 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦