Slovenija
14 ogledov

V Primorju še čakajo aprilske plače

Primorje Ajdovščina Žurnal24 main
Zaposleni v Primorju nadaljujejo stavko. V četrtek so sicer dobili preostanek plač za marec, a niso prejeli plač za april.

Stavka v Primorju se nadaljuje, čeprav je večina zaposlenih doma. Po dogovoru bo tako do 4. junija, v tem času pa naj bi izkoristili presežke delovnih ur ali dopust. "Kljub temu ne bomo ovirali nujnih del, ki jih morajo opraviti na Primorju," je dejal vodja stavkovnega odbora Damjan Volf. Tako nemoteno poteka delo na gradbiščih Primorja v tujini in delno na gradbišču šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, delo projektantov v Ajdovščini in delo vseh podpornih služb, ki so nujne za normalno delo.

O dveh milijonih iz ZDA še nič

O finančnem nakazilu v višini dveh milijonov evrov, ki ga je večkrat obljubil morebitni strateški partner, ameriška družba Icon Capital Group, in bi zadostovalo za izplačilo aprilskih plač, pa ni nobenega sledu. Zato so v stavkovnem odboru prepričani, da je bilo to le zavajanje delavcev in stavkovnega odbora.

Volf je poudaril, da vse manj verjame morebitnemu strateškemu partnerju iz ZDA, kajti "če bi imel resne namene in denar za dokapitalizacijo, bi bila transakcija zagotovo že izvršena. Tako pa je vse bolj očitno, da je bilo zavajanje s strateškim partnerjem le kupovanje časa pred neizogibnim stečajem," je še dejal.

Zaposlenim finančno pomagal sindikat

Agonijo zaposlenih, ki so čakali na kakršna koli sredstva, je pretekli mesec pomagal omiliti sindikat KS 90 Slovenije v Primorju. Ta je svojim članom pretekli mesec namenil denarno pomoč v višini 250 evrov, je povedal vodja tega sindikata Ilija Vukoje. Prav tako so vsem, ki so bili na seznamu trajno presežnih delavcev v lanskem letu, izplačali dodatno pomoč v višini 150 evrov. "O nadaljnji pomoči še razmišljamo," je zatrdil Vukoje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.