Slovenija
11 ogledov

V prodajo 330 stanovanj

celovški dvori Anže Petkovšek
Celovški dvori. Nov način prodaje zato, da bo pokazal, koliko bi kupci plačali.

Predvidoma prihodnji teden bo Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM, na trgu ponudil okoli 330 stanovanj v Celovških dvorih. Koliko bo stal kvadratni meter, ni mogoče napovedati, ker bo Klenovšek v nasprotju s prvim krogom, ko je prodal dve od 52 stanovanj, tokrat zbiral nezavezujoče ponudbe. “Za spremembo sem se odločil zato, da ugotovimo, kakšna je primerna cena oziroma prava tržna vrednost stanovanj, kje se srečata ponudba in povpraševanje. To bo omogočilo tudi hitrejše nadaljnje postopke prodaje, ko se bomo lahko neposredno pogajali s tistimi, ki bodo oddali ponudbe,” je pojasnil Klenovšek.

Na vprašanje, ali pričakuje več zanimanja kot v prvem krogu, je odgovoril: “Zanimanja je že bilo veliko, še zdaj me vsak dan kličejo in sprašujejo, kdaj bodo stanovanja naprodaj. Problem ni v zanimanju, ampak vsi pričakujejo, da bodo cene padle, ker gre za stanovanja, ki se prodajajo v stečajnem postopku, ker je taka situacija na nepremičninskem trgu.” Ko bodo potencialni kupci oddali ponudbe, jim ne bo treba plačati are, stečajnemu upravitelju pa ne bo treba z nobenim skleniti pogodbe o nakupu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.