Slovenija
48 ogledov

V protest bodeča žica tudi v Ljubljani

Protest v Ljubljani Žurnal24 main
Danes nekaj po 8. uri so na ljubljanski Aškerčevi cesti neznanci postavili tehnično oviro in preko nje spuščali le omejeno število vozil.

S pomočjo nekaj transparentov in tehnične ovire, ki močno spominja na bodečo žico, so danes nasprotniki postavitve ograje okoli 8. ure na Aškerčevi cesti ob filozofski fakulteti za nekaj minut zaprli promet. Na transparentu so zapisali:"Svoboda gibanja za vse! Vaša žica, naši mrtvi!"

Le nekaj voznikom pa so nato prisotni dvignili oviro in jim pustili nadaljevati pot. Zaporo, ki je povzročila nekaj nestrpnosti med vozniki, gre razumeti predvsem kot akcijo nasprotovanja postavitvi ograji na slovensko-hrvaški meji, ki naj bi po zagotovitvah vlade omogočila Sloveniji nadzorovano sprejemanje migrantov in beguncev. 

Tiha podpora ograji tudi v Bruslju

Za razliko od velikega nasprotovanji ograji, ki jo je na madžarsko-srbski meji postavil Viktor Orban, pa ima slovenska postavitev ovir tudi tiho podporo v Bruslju, čerprav uradno vztrajajo, da je zaščita meje stvar držav samih. Kot je izpostavil naš sogovornik v Evropski komisiji, gre po njihovem mnenju "za nekoliko drugačno stvar kot pri Madžarski, saj ne gre za zapiranje meje, ampak usmerjanje".

Po sredinih protestih Hrvaške, da je Slovenija pri Rigoncah postavila mejo na hrvaškem ozemlju in so popoldne območje preletavali hrvaški helikopterji, na meji pa je bilo na obeh straneh polno policistov, pa se je zdaj tudi stanje na tem območju uredilo. Slovenija pa je včeraj brez večjih težav sprejala 9.681 beguncev in migrantov. 

Komentarjev 29
  • FujMuhamuha CiCi Fuj Muha 08:43 31.december 2015.

    ha, kolk daleč seže vaš pogled? do katere ograje? v siriji koljejo nedolžne ljudi že 5 let....

  • FujMuhamuha CiCi Fuj Muha 08:39 31.december 2015.

    Dragi Kalas,....ste kdaj slišali za ematijo? to pomeni se vživeti v drugega in poskušati čutiti kot on čuti? očitno ne....:( sicer pa hipiji so čiast kul. ste nam pa sporočili kako selektivno miselnost imate....dokler se ne dogaja na mojem dvorišču ...prikaži več je vse uredu...danes begunci, jutri vi....pa srečno

  • kalas 13:52 16.november 2015.

    jebeni hipiji in brezdelneži , a nimate pametnejšiga študenti za delat kakor da nekaterim ki tudi študiramo in hodimo delat, onemogočate prihiod na delovno mesto. Imate druge možnosti protestov