Slovenija
13756 ogledov

V prvi dekadi julija drugačno vreme, kot smo ga bili vajeni v juniju

Nevihtni oblak
Danes bo najbolj vroč dan v tem tednu. Kaj sledi?

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme. "Popoldne v severni Sloveniji ni povsem izključena kakšna vročinska nevihta," pišejo pri Arsu. "Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 37 stopinj Celzija."

Jutri bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno.  "V notranjosti države bodo nastajale plohe in nevihte, ki se ponekod lahko zavlečejo tudi v noč," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 16 do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija."

Danes sredi dneva in popoldne bo velika toplotna obremenitev. "Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja," pišejo pri Arsu, kjer so zato za večino države razglasili oranžni alarm. 

 | Avtor:

Vročina bo popustila

V sredo in v četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. "Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht," pišejo pri Arsu. "Vročina bo nekoliko popustila."

Nad južno Evropo in Sredozemljem še vztraja območje visokega zračnega tlaka. "Vremenska fronta se od severa počasi bliža Alpam," razlagajo pri Arsu. "Pred njo k nam od jugozahoda doteka zelo topel in še razmeroma suh zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V zahodnem do jugozahodnem višinskem zračnem toku bodo območje Alp občasno dosegale atlantske vremenske fronte. "K nam bo dotekal nekoliko bolj vlažen in manj topel zrak," pišejo pri Arsu. 

V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. "Od petka do torka bo več sončnega vremena, vsak dan pa bo tu in tam še možna kakšna ploha ali nevihta," še napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo večinoma malo pod 30 stopinjami."

V Skandinaviji po nižinah sneg

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, ob koncu prvega letošnjega poletnega meseca piše, da bo današnji dan verjetno najtoplejši v tem tednu, pri čemer se bo živo srebro v Prekmurju povzpelo do 36 ali 37 stopinj Celzija.

"Severno od Alp pa bodo nastale prve nevihte, kakšna lahko nastane tudi na severu Slovenije," pišejo pri Ciklon.si. "V torek bomo že padli pod vpliv zahodnih vetrov, le na Primorskem bo še večinoma sončno in vroče, drugod pa bo več spremenljivosti s krajevnimi padavinami. V sredo pa bo nestanovitno tudi na Primorskem."

Kot pišejo pri Ciklon.si bomo v prvi dekadi julija imeli precej drugačen tip vremena, kot smo ga imeli v juniju. "Vremenske fronte se bodo pomikale večinoma čez Severno Evropo in občasno vplivale tudi na vreme pri nas," pišejo pri Ciklon.si. "Temperature bodo primerne letnemu času, v starih časih bi bile tudi te precej previsoke, v Skandinaviji pa bo po nižinah zapadlo tudi nekaj snega."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Kaitlyn_Robey 15:50 01.julij 2019.

    Začnite zaslužiti z Google $ 7385 - $ 8726 na teden za delo na spletu od vašega doma za 2-3 ure na dan. Redno plačujte vsak teden. Vse kar potrebujete je računalnik, internet povezava in malo prostega časa. Everything in ...prikaži večin the world rests in a popolnoma spremenilo moje življenje. To come .... ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com