Slovenija
18 ogledov

V PS NSi obžalujejo Drobničev izstop

Drobnič je navedel, da "ne izbira kraja, kjer bi kandidiral, in ne izdaja svojih Žurnal24 main
Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je dejal, da v poslanski skupini obžalujejo izstop poslanca Janeza Drobniča.
Jožef Horvat je poudaril, da so Drobničeve ideje podpirali, in spomnil, da so bili tudi edina poslanska skupina, ki ni podprla njegove razrešitve s položaja ministra.

Poudaril je, da v PS NSi poslanca kljub njegovemu izstopu ne bodo diskreditirali. Drobnič tudi ostaja član in podpredsednik NSi, je še dodal. Na novinarsko vprašanje, ali sta nekdanji državni sekretar na ministrstvu za delo Marko Štrovs in poslanec Drobnič izstopila, ker naj bi ustanavljala novo desnosredinsko stranko, je Horvat odgovoril, da to težko komentira. Meni pa, da to tik pred volitvami ne bi bilo smiselno, saj bi morala morebitna nova stranka imeti dosti simpatizerjev.

Drobničev izstop Horvat obžaluje tudi zato, ker jih je zapustil tik pred jesenskimi volitvami. Kot je povedal, verjame, da bi lahko skupaj s poslancem Drobničem naredili "še veliko dobrega" za NSi in za Slovenijo.

Izstopil zaradi nepotrjene kandidature
Poslanec Janez Drobnič je v sporočilu za javnost zapisal, da je izstopil iz poslanske skupine NSi, ker izvršilni odbor ni potrdil njegove kandidature za državnozborske volitve. Janez Drobnič je poudaril: "Izvršilni odbor NSi na torkovi seji ni potrdil moje kandidature za državnozborske volitve, čeprav so jo soglasno podprli vsi občinski odbori NSi v volilnem okraju Ribnica."

V omenjenem volilnem okraju je Drobnič sicer dvakrat kandidiral in bil tudi obakrat izvoljen. Drobnič je še navedel, da ne izbira kraja, kjer bi kandidiral, in ne izdaja svojih volivcev .

Za zurnal24.si je nekdanji minister za delo povedal, da je že v sporočilu za javnost povedal vse, kar je imel povedati, o svojih naslednjih korakih pa bo medije obvestil šele, ko jih bo naredil.

Drobnič: Pri svojem delovanju v DZ zavezan vrednotam
Drobnič ni niti potrdil niti zanikal, ali je izstopil tudi iz stranke NSi. Glede svojega prihodnjega delovanja v DZ pa je izjavil, da je poslanec DZ in da bo tudi v prihodnje podpiral tiste predloge koalicije, za katere misli, da so dobri.


V NSi so zanikali, da bo stranko v volilnem okrožju Ribnica zastopal Andrej Bajuk. © BOBO

 
Nekdanji minister za delo je poudaril, da je pri svojem delovanju zavezan tistim vrednotam, ki jih je večkrat poudaril, in "nenazadnje tudi programu NSi, ki je zelo dober, ampak uresničevati ga je treba, zato pa so potrebni ljudje".

NSi: Drobnič se ni izjasnil glede svojih obveznosti
V sporočilu za javnost so v NSi zapisali, da se je za kandidaturo Drobniča zanimalo več lokalnih odborov, vendar je Drobnič izrazil željo, da vnovič kandidira v volilnem okraju Ribnica. Kot pojasnjujejo pri NSi, bi izvršilni odbor upošteval Drobničevo željo, vendar se je zapletlo pri izpolnjevanju internega pravila stranke.

 
 

To so po mojem mnenju samo umetni razlogi, pravi pa tičijo nekje drugje.

Janez Drobnič

 
Ta namreč določa, da mora vsak posameznik, ki poklicno opravlja funkcijo, na katero je bil izvoljen na listi NSi ali je bil na funkcijo imenovan na podlagi predloga stranke, stranki odstopiti pet odstotkov svojega mesečnega prihodka. Na predhodni seji izvršilnega odbora pa so sprejeli sklep, da funkcionarji, ki ne bodo izpolnili omenjenega internega določila stranke, ne bodo mogli zastopati stranke na letošnjih državnozborskih volitvah.

Kot so še zatrdili v NSi, je izvršilni odbor stranke Drobniča pozval, naj svojo obveznost do stranke pred dokončno potrditvijo njegove kandidature izpolni. Ker pa se Drobnič po navedbah NSi glede svojih obveznosti ni izjasnil, je izvršilni odbor odločanje o njegovi kandidaturi preložil na prihodnjo sejo. V stranki so še poudarili, da zato "vsekakor ne drži, da naj bi izvršilni odbor zavrnil kandidaturo Janeza Drobniča". Drobnič pa je odvrnil, da je plačeval stranki tisto, kar je bil kot član dolžen , in dodal: "To so po mojem mnenju samo umetni razlogi, pravi pa tičijo nekje drugje."

Sicer pa so iz strankine službe za stike z javnostmi dejali, da še ne vedo, kdo bo stranko zastopal v volilnem okrožju Ribnica, zanikali pa so, da bi bil to minister za finance Andrej Bajuk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.