Slovenija
857 ogledov

V razbeljeni pločevini jih čaka več ur čakanja

slovenija 08.04.10 guzva na avtocesti, gneca zaradi prometne nesrece, kolona voz Nik Rovan
Na avtocestah in pred mejnimi prehodi se vijejo kolone vozil. Na prehod meje se čaka tudi več kot dve uri.

Ponekod na avtocestah in pred mejnimi prehodi se že vijejo kolone vozil. Povečan je promet na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je kolona vozil dolga osem kilometrov, na podravski avtocesti pred Gruškovjem pa štiri kilometre. Vozniki čakajo tudi na drugih prehodih s Hrvaško.

Na gorenjski avtocesti je zaradi zastoja pred Karavankami zaprt uvoz Jesenice vzhod in zahod proti Avstriji. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je kolona vozil dolga šest kilometrov.

Zgoščen promet z zastoji je na cesti pred mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški.

avtocesta kolona | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vozniki morajo čakati na prehod meje pred številnimi mejnimi prehodi s Hrvaško. Na Sečovljah in Gruškovju čakajo za vstop in izstop iz države med uro in dvema urama. Na Dragonji se čaka za vstop v državo med uro in dvema urama, za izstop pa več kot dve uri.

Na mejnem prehodu Sočerga čakajo vozniki do pol ure pri izstopu iz države, na Starodu do pol ure pri vstopu in med uro in dvema urama pri izstopu iz države. Čaka se tudi na Jelšanah, in sicer do ene ure pri vstopu in več kot dve uri pri izstopu iz države, na mejnem prehodu Petrina čakajo vozila uro in pol za izstop iz države.

Na Vinici je čakalna doba več kot dve uri za izstop, na Krasincu do pol ure za izstop, na prehodu v Metliki za vstop v državo do pol ure, za izstop več kot dve uri. Na mejnem prehodu Obrežje čakajo vozniki do ene ure za vstop v državo, na prehodu Dobovec do pol ure pri izstopu, na prehodu Zavrč do pol ure pri izstopu in Petišovci do uro in pol pri izstopu iz države. Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči, piše na spletni strani prometno-informacijskega centra za državne ceste.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • eminenca 16:09 14.avgust 2021.

    kako lepo nam te kolone segrevajo ozračje, vse klimatizirano , poraba goriva ... jao, groza ... že vsak hladilnik se greje , kaj šele tele kište, ... seveda je fajn klima ko je notr hladno, navzven od oddaja toplota ... ...prikaži več še bolj bo vroče, ni druge, dokler vse ne pogori