Slovenija
4460 ogledov

V rešilcu besnel, odtrgal nevaren predmet, potem pa umrl

rešilec Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
Moški je razbijal inventar v zdravstenem domu in se pri tem poškodoval. Med prevozom na Psihiatrično kliniko Ljubljana so morali rešilca ustaviti. Moški je zgubil zavest in na kraju umrl.

Novomeški policisti so morali priskočiti na pomoč zdravstvenemu osebju v eni izmed zdravstenih ustanov na območju Novega mesta. Posredovati so morali zaradi nasilnega vedenja 61-letnega državljana Moldavije, ki se je pri razbijanju inventarja lažje poškodoval. Policisti, ki so posredovali na kraju, so zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju. 

V nadaljevanju je bilo zoper moškega odrejeno zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana. Zdravsteno osebje je za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega mesta proti Ljubljani zaprosilo za asistenco policije. 

"Po prvih podatkih je moški med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Zaradi tega je voznik reševalno vozilo ustavil na območju Grosuplja, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti. Po postopku je moški zgubil zavest in je kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl," so sporočili s PU Ljubljana.

Vzrok smrti še ni znan. Izvedena bo temeljita preiskava, v kateri bodo preverjali vse okoliščine celotnega dogodka in tudi morebitna povezava smrti z uporabo prisilnih sredstev. Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist Specializiranega državnega tožilstva. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
  • Željko 13:55 23.januar 2024.

    Ko ga jebe

  • Toma 13:11 23.januar 2024.

    Dali bi mu konjsko dozo. Vsaj spremstva ne bi rabil...

  • pravičnik77 13:03 23.januar 2024.

    problem je rešen, v čem je problem?