Slovenija
84 ogledov

V rižu našli insekte

Riž Proizvajalec
v rižu arborio carosio, ki ga je mogoče pri nas kupiti v trgovski mreži Lidl, so našli insekte.

V Lidlu so že sprožili umik celotnega lota živil v prometu, v katerem so testi pokazali prisotnost mrtvih insektov. Žuželke in njihove dele so sicer inšpektorji našli v posameznih pakiranjih na podlagi prijave. 
Potrošnikom, ki imajo riž doma, pri Zvezi potrošnikov Slovenije svetujejo, naj ga ne zaužijejo in naj ga vrnejo v trgovino, kjer so ga kupili, saj so upravičeni do povrnitve kupnine.

Komentarjev 4
  • mirko 20:48 26.oktober 2012.

    Pa še res je. Kdor ne verjame naj gre v trgovino Tuš po Avstrijske svinjske kotlete. V Avsrtiji rok trajanje tega mesa skoraj preteče in jih hitro prodajo v Slovenijo trgovini Tuš, kjer jih na novo etiketirajo in podaljšajo rok ...prikaži več trajanja. Enih par bi morali že zdavnaj zapret z našo inšpekcijo vred.

  • dd 17:33 26.oktober 2012.

    Slovenci smo zelo trdoživi, jemo same "drekce", pa nas vseeno ne pobere. v primerjavi s tujino, imamo hrano nižjega cenovnega razreda. Kar tuje trgovine vržejo v odpad, tukaj prodajajo kupcem.

  • Dixon 11:00 26.oktober 2012.

    Zanimivo kako delujejo te tuje trgovine, sploh ne obvestijo oz. ne opozorijo nas potrošnike, da je z njihovimi izdelki kaj narobe. Če ne drugega bi lahko pričakovali vsaj opravičilo z njihove strani, vendar verjetno ne bomo dočakali niti tega. Že ...prikaži več nekaj časa govorim, da Lidli in Hoferji prodajajo samo klump od izdelkov in to se bo v prihodnosti še bolj dokazovalo. Ni nujno da je roba ki stane kak cent manj tudi zadosti kvalitetna.