Slovenija
31 ogledov

V Rotomatiki prišlo do pogajanj

Okoli 80 delavcev jeseniškega obrata Hidrie Rotomatike je včeraj popoldne, čepra Žurnal24 main
Predstavniki uprave in sindikata v jeseniškem obratu Hidrie Rotomatike so ob 21. uri prekinili pogajanja o stavkovnih zahtevah. Stavkajoči ne izključujejo možnosti prekinitve stavke.

V jeseniškem obratu Hidrie Rotomatike so se pozno popoldne nadaljevala pretekli petek začeta pogajanja med upravo podjetja in stavkovnim odborom o stavkovnih zahtevah, v katerih stavkajoči delavci zahtevajo 155 evrov višjo osnovno plačo in sto evrov lokacijskega dodatka.

Pogajalci so ob 21. uri pogajanja prekinili in jih bodo nadaljevali jutri, v stavkovnem odboru pa niso izključili možnosti, da bi se stavka jutri končala; 61 delavcev namreč stavka že od ponedeljka.

Vodstvo koncerna Hidria pa je pojasnilo, da bodo v torek končali pogajanja s sindikati o novi panožni kolektivni pogodbi, v kateri bodo opredelili tudi plačni sistem.

V Hidrii so zanikali neresnične navedbe, da naj bi omenjena družba pridobila državne subvencije zaradi sorodstvenih vezi med Edvardom Svetlikom, predsednikom upravnega odbora Hidrie, in Ivanom Svetlikom, ministrom za delo, družino in socialne zadeve.

Država je leta 2009 za subvencioniranje polnega delovnega časa Hidrii namenila dobrih 107 tisoč evrov, ki so jih, kot so poudarili v Hidrii, namenili za plačilo prispevkov za plače zaposlenih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.