Slovenija
33 ogledov

V šempetrski bolnišnici kaplja in curlja

Bolnišnica Nova Gorica Facebook
Bolnike, ki pridejo v šempetersko bolnišnico, v deževnih dnevih pred sprejemnim pultom pričakajo brisače in rjuhe. Zamaka že vrsto let, več sanacij je bilo neuspešnih, direktorica pa zagotavlja, da nevarnosti za bolnike ni.

Kot so nam pojasnili v bolnišnici, zamaka v pritljičju glavne stavbe bolnišnice, tik pred glavnim sprejemnim pultom in sicer ob vsakem deževju, že vrsto let. "Tisti, ki pride v službo prvi, naloži rjuhe in brisače, ki popivnajo vodo, da ne bi kdo padel," razlaga direktorica splošne bolnišnice Dr. Franca Derganca v Novi Gorici Nataša Fikfak

"Bolniki so varni"

Kot pravi, je na hodniku, po katerem vozijo bolnike na polikliniko, prostora dovolj, da zaobidejo tudi večje škafe. Fikfakova zatrjuje, da delo zaposlenih in varnost bolnikov zaradi puščanja vode ni ogroženo. 

Sanacije doslej neuspešne

Težava se pojavlja že vrsto let, problem pa so, pojasnjujejo v bolnišnici, že reševali ob sanaciji streh in 9. nadstropja bolnišnice vendar ni bilo v celoti sanirano. "Očitno priteka voda v objekt tudi iz drugih lokacij, najbolj verjetno s strehe dvigalnega stolpa in steklene fasade ob pripoju vertikalnega in horizontalnega dela stavbe."

Celovita zamenjava oziroma sanacija streh je predvidena v projektu ločevanja fekalnih od meteornih vod, razlaga Fikfakova. Javni razpis za izvajalca del je že objavljen v Uradnem listu. Dela se bodo pričela takoj po podpisu pogodbe z izbranim izvajalcem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ferluci 16:37 14.oktober 2015.

    Ne prvič, ne zadnjič. Tam že leta curlja (in kaplja). Pa ne samo ob dežju.

  • brencl47 16:18 14.oktober 2015.

    Seveda pa se Kuštrin bori za boljše plače in ohranjanje preživelih bonitet - v čigavem imenu že?

  • wingspan15 14:44 14.oktober 2015.

    nič novega, saj kaplja in curkja že odkar bolnišnica stoji.