Slovenija
127 ogledov

V Sevnici sladica v čast prvi dami ZDA Melaniji

Melania Trump EPA
Slovenski premier Miro Cerar je prek Twitterja že čestital novoizvoljenemu predsedniku ZDA in njegovi ženi. Uspeha se veselijo tudi v njenem rojstnem kraju, v Sevnici.

Miro Cerar je čestitko novemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi tretji soprogi, rojeni Sevničanki, objavil na Twitterju.


Uspeha se veselijo tudi v Sevnici. "Zadovoljni smo nad dejstvom, da je Melania postala prva dama Združenih držav Amerike. Predvsem smo jo spremljali v tej njeni podpori svojemu možu v predsedniški bitki, to je naše zadovoljstvo," je za naš portal povedal sevniški župan Srečko Ocvirk. 

Razglasitev rezultatov je čakal v lokalu Central Sevnica. "Kot župan bom seveda sokrajanki poslal čestitke ob zmagi njenega moža in dodal še kakšno pozitivno sporočilo."

Na vprašanje, ali realno v dejstvu, da je njihova občanka postala prva dama ZDA vidi priložnost, župan Ocvirk brez razmisleka pritrdi. "Prepoznavnost je tisti največji prispevek k pozitivnemu razvoju v kraju. Ne računamo na neko drugačno podporo, gotovo pa bomo pridobili na prepoznavnosti."

Lastnica lokala Central Nuša Vidmar, kjer je sevniški župan spremljal rezultate volitev, nam je povedala, da so zjutraj zabeležili prej manjši promet kot sicer, saj so se Sevničani bali kamer. "Kot rojena Sevničanka sem sicer zelo vesela, da je enemu izmed nas uspelo. Za Melanio je to sigurno velik uspeh, za nas tudi. Predvsem v smislu razpoznavnosti tako Sevnice kot Slovenijo na splošno."



Župan Ocvirk je pri tem pripomnil, da si Sevnica obeta predvsem povečanega obiska tujih turistov. Med drugim jim bodo postregli tudi s sladico, ki so jo poimenovali po svoji slavni sokrajanki.

Komentarjev 4
  • Avatar Džoser
    Džoser 14:51 09.november 2016.

    Sami ritolizniki, ki ne znajo razmišljati s svojo lastno glavo.!!

  • Avatar Leon
    Leon 14:27 09.november 2016.

    Slovenski premier Miro Cerar je prek Twitterja že čestital novoizvoljenemu predsedniku ZDA in njegovi ženi..................Sladorna bolezen je največji problem slovenskih politikov .

  • Avatar Leon
    Leon 14:26 09.november 2016.

    Jožica ,pazi na cuker ?