Slovenija
131925 ogledov

V Slovenijo le cepljeni, ne tudi testirani?

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Profimedia
Prihodnji teden lahko pričakujemo zaostrene pogoje za vstop v državo. Leon Cizelj z Inštituta Jožef Štefan meni, da se pri cepljenih ne dogaja, da bi v državo vstopili okuženi.

V četrtek, 15. julija bodo začela veljati nova pravila za vstop v državo. "Odlok ukinja sezname držav in izenačuje pogoje za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT," so ta teden sporočili z vlade, kjer jih skrbi širjenje različice Delta po Evropi, alarm pa je bil prihod večjega števila okuženih dijakov iz maturantskega izleta v Španiji.

Novice: Krivulja potrjenih okužb še naprej narašča - Mestni utrip Slovenija Še razrahljani ukrepi, a nove obveznosti glede pogojev PCT

Od sredine prihodnjega tedna bo pogoj za vstop v Slovenijo potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali negativni PCR oziroma hitri test. V nasprotnem bodo osebe brez PCT dokazila morala za deset dni v karanteno, z izjemo otrok do 15. leta starosti, ki potujejo v spremstvu ter dvolastnikom ali najemnikom zemljišč v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehajajo mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del.

Testiranje na koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Bazen Popotnik Mestna kopališča odprta, tudi brez PCT pogojev

Leon Cizelj z Inštituta Jožef Štefan meni, da to ni dovolj, kar se je izkazalo prav pri dijakih, ki so bili v Španiji na maturantskem izletu. Cizel je za nacionalni radio dejal, ki ga povzema MMC, dejal, da bi bilo še bolje, da bi v državo spustili samo cepljene, ne pa testirane, saj se je izkazalo, "da so nekateri okuženi, pa tega nismo vedeli, pri cepljenih pa se to skoraj ne dogaja."

Dijaki uživali v Inboxu Zdravje Iz Španije prihaja nova skupina maturantov, bili so testirani ...

Cizelj je za radio Slovenija dejal, da bi morala biti to tudi spodbuda, da se ljudje cepijo, saj je zadostna precepljenost nujna, da ne bo prišlo do vnovičnega zapiranja države. Še več, meni, da bi lahko preprečili uvoz okužb dijakov iz maturantskega izleta v Slovenijo, če bi se slednji pred tem cepili.

 

Komentarjev 35
  • igorgeus 19:40 12.julij 2021.

    neverjetno kaksne gluposti se vse ne spomnijo. tisti, ki je zdrav ne sme v drzavo, cepljen pa komot, ceprav je bolan. se ne cudim tistim, ki bi se radi okuzili, se malo pa bom tudi jaz v tej kategoriji, ce ...prikaži več bodo nadaljevali s takimi glupostmi.

  • igorgeus 19:39 12.julij 2021.

    ni sans za popolni lockdown, bi virus izginil, kaj bi pa potem?

  • Danny_Schaefer 13:56 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦