Zdravje
36177 ogledov

Na teh hrvaških območjih največ delte. Nekje že strožji ukrepi.

Hrvaška Profimedia
Na Hrvaškem so dopoldne predstavili rezultate novega sekvenciranja.

V zadnjih 24-tih urah so na Hrvaškem potrdili 87 novih primerov okužb z novim koronavirusom, trenutno imajo v državi 612 aktivnih primerov. Med njimi je 115 obolelih v bolnišnici, štirim pomagajo z respiratorji. 

Prvič od avgusta lani na Hrvaškem v 24-tih urah niso zabeležili nove smrti v 24-tih urah zaradi obolelosti s covid-19. Trenutno je najnižja incidenca v Istri, 1,9, najvišja pa na območju Zadra, 216,5. 

Pozivi k cepljenju

Na dopoldanski novinarski konferenci je vodja hrvaškega zavoda za javno zdravje Krunoslav Capak vendarle izrazil hude skrbi zaradi naraščanja primerov okužbe z novo delta različico. Predstavil je rezultate zadnjega sekvenciranja. 

"Delta različica pri nas raste. Imamo jo v Splitu, Zadru, Zagrebu, Čakovcu, na Reki. Tudi pri nas se je začelo hitro širjenje te različice in gotovo se bo hitrost še povečala. Pomembno je, da se cepimo z dvema dozama cepiva in da se še naprej držimo vseh ukrepov," je izpostavil Capak. 

Na tiskovni konferenci so predstavili, da je za zdaj z najmanj eno dozo cepljenih 1.534.856 državljanov. 

Poostrili ukrepe 

Za Primorsko-goransko županijo, katere glavno mesto je Reka, so sprejeli strožje ukrepe, in sicer prepovedani so vsi javni dogodki, kjer bi se zbralo več kot 20 ljudi, razen če gre za druženja, na katerih sodelujejo le ljudje s covid potrdilom. 

Ukrepi so že v veljavi. 

cepljenje testiranje COVID-19 Slovenija Število potrjenih primerov še naprej raste Digitalno covid potrdilo Prehajanje meja Slovenija To so novi pogoji za vstop v Slovenijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Barbara_Strange 11:55 10.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • brane8 11:16 10.julij 2021.

    Antivakserji zmagujete! V enem mesecu bo vse zaprto! Čestitamo!

  • fazan2021 21:59 09.julij 2021.

    Kakšna je cena za kg, oz. za l?