Slovenija
15 ogledov

V Slovenijo prihaja Mandelov vnuk

Mandela z ženo ob zaključku svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki. (Fo Žurnal24 main
Slovenijo bo v sklopu humanitarne akcije obiskal vnuk nekdanjega južnoafriškega predsednika Nelsona Mandele. Na dobrodelni dražbi bo ponujena slika z Mandelovim podpisom.

Tako kot dedek se tudi Nkosi Zwelivelile Mandela posveča človekoljubni dejavnosti. V Sloveniji bo od 6. do 9. septembra gostoval s posebnim projektom, ki je nastal v času svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki in nosi naslov Afrika vas pozdravlja.

Prvi po obolelosti za aidsom
Čeprav se je Južna Afrika rešila apartheida, pa ima še vedno obilo težav.
Vsak četrti Južnoafričan je okužen z virusom HIV, vsako leto se rodi 59 tisoč dojenčkov, okuženih z virusom HIV, aids ima 5,5 milijona ljudi, s čimer je po številu obolelih za to boleznijo Južna Afrika na prvem mestu na svetu.
Poleg tega vsak deseti prebivalec živi v barakarskem naselju, v hiši iz lepenke in pločevine, brez vode in kanalizacije.

Južnoafriški umetnik Athola Moulta je skupaj z otroki iz vasi Mvezo ustvarjal različna umetniška dela. V Sloveniji bo naprodaj 80 umetniških del, med njimi bo na dražbi ponujena slika s posvetilom Nelsona Mandele. Izkupiček akcije, ki poteka v vseh državah, ki so sodelovale na prvenstvu, bo šel za izboljšanje razmer otrok v vasi Mvezo.

Mandelov vnuk sicer prispe v Slovenijo že 6. septembra, osrednji dogodek pa bo 8. septembra ob 19. uri v hotelu Austria Trend v Ljubljani, so sporočili iz projekta Moje sanje, ki koordinira Mandelov obisk v Sloveniji.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.