Slovenija
13666 ogledov

V soboto čez 35 stopinj, kakšno bo vreme prihodnji teden?

Nevihtni oblaki
Vročina se bo stopnjevala do sobote.

"V dveh tednih iz ene skrajnosti v drugo, od precej mrzlega vremena do vročega. Vremenski vzorec se bistveno v prihodnjih dneh ne bo menjal, še naprej bo poletno, le da se bo od nedelje naprej možnost za popoldanske nevihte spet povečala," pišejo pri vremeskem portalu Ciklon.si.

V prihodnjih dneh bo možnost za nevihte po napovedih portala precej manjša, saj nas bo od juga zajel nov val zelo vročega zraka. "Temperature bodo tako čez dan iz dneva v dan nekoliko višje," pišejo pri Ciklon.si.

Najbolj vroče bo v soboto

V soboto kaže na najbolj vroč dan, na vzhodu lokalno čez 35 stopinj Celzija, v naslednjem tednu pa bo po napovedih portala spet več možnosti za krajevne plohe in nevihte v popoldanskem času. "Toče ob takem vetrovnem profilu ne bi smelo biti, bodo pa verjetno nastajali dolgotrajnejši nalivi," še pišejo pri Ciklon.si. "Bo pa zaradi visoke vlažnosti precej soparno."

Agencija za okolje za danes napoveduje pretežno jasno vreme. "Pihal bo šibek do zmeren jugozahodnik, najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo večinoma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo po napvoedih Arsa od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno in vroče. "Tudi v nedeljo bo večji del dneva še sončno in vroče, popoldne in v noči na ponedeljek pa se bodo pojavljale nevihte," pišejo pri Arsu.

Prihodnji teden spet več ploh in neviht

Nad Sredozemljem nastaja šibko območje visokega zračnega tlaka. Z južnimi vetrovi bo k nam začel dotekati precej suh zrak.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Od nedelje do petka bo nad srednjo Evropo nastalo neizrazito območje visokega zračnega tlaka, v spodnjih plasteh ozračja bo k nam od vzhoda pritekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak," še pišejo pri Arsu. "Prihodnji teden bo spremenljivo vreme s pogostimi plohami in nevihtami predvsem v popoldanskem času. Temperature po nižinah bodo večinoma od 25 do 30 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • slovenski97 13:56 13.junij 2019.

    Odkar se je začelo šušljati o novi direktorici ARSO iz SMC, je protestno še vreme podivjalo.