Slovenija
24 ogledov

V šolo bodo šli v Trebnje

Konec prejšnjega tedna so ob podružnični šoli v Dobrniču položili temeljni kamen Žurnal24 main
Obnova podružnice. Temeljni kamen položen, pogodba z izvajalcem podpisana.
Neustrezni prostori
Dozidava nujna. Sedanja podružnica, ki je bila obnovljena že večkrat, je prostorsko neustrezna. Med drugim nima dovolj športnih površin, šolska kuhinja je premajhna, jedilnice ni, garderobe so skupne za šolske in vrtčevske otroke, premalo je tudi sanitarij.

Danes bosta stekli obnova in dozidava podružnične šole v Dobrniču, v sklopu katere bodo zgradili tudi telovadnico. Dela, vredna 1,2 milijona evrov, naj bi bila končana aprila prihodnje leto. “Za ljudi tega kraja je to velik projekt, še posebno za otroke in učitelje, ki učijo na tej šoli,” je poudaril župan Alojzij Kastelic.

Pouk v Trebnjem
Med gradnjo bodo učenci pouk obiskovali v Trebnjem. “Učenci prvega razreda bodo na matični šoli, učenci od drugega do petega razreda pa v prostorih Centra za izobraževanje in kulturo (Cik) Trebnje. Tam bodo imeli le redni pouk, vse preostalo pa se bo odvijalo pri nas na centralni šoli,” je pojasnila Rožica Zakšek, ravnateljica Osnovne šole Trebnje. Vrtec bo začasno deloval v župnišču v Dobrniču.

Za novo šolo smo si prizadevali 15 let, zato se je veselimo vsi.
Silvester Prpar, predsednik sveta Krajevne skupnosti Dobrnič

Prevozi šolarjev
Prvošolčke bodo morali v Trebnje pripeljati starši, za druge učence pa bo organiziran prevoz z vseh avtobusnih postajališč v krajevnih skupnostih Dobrnič in Svetinja, je povedala Ana Kastigar, vodja dobrniške podružnične šole. Do Cika v Trebnjem bosta vozila dva avtobusa – eden od Vrbovca, drugi (mini avtobus) pa od Rdečega Kala prek Šahovca, Svetinje in 
Gorenjega Vrha.

Občina Trebnje namerava v prihodnje ob šoli urediti še parkirišče in zunanje igrišče, denar v ta namen pa naj bi zagotovili v proračunu za naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.