Slovenija
18 ogledov

V Stožicah pridržali 42 oseb

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Policisti na sinočnji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu v Stožicah pridržali 42 oseb, od tega 10 mladoletnikov. V času prireditve skupina napadla policista.

Policisti so med včerajšnjo tekmo v Stožicah, kjer sta se pomerili italijanska in slovenska nogometna reprezentanca, pridržali 42 oseb, od tega 10 mladoletnikov, zaradi česar so obveščali tudi njihove starše, je za zurnal24.si sporočil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana.

Na tekmi pirotehnika, pretepi in droga
Največ kršitev se je nanašalo na vnos pirotehničnih sredstev in motenje prireditve, pretepanje in neupoštevanje navodil policistov.

Navijači so si skočili v lase, 20 minut kasneje pa ponosno peli Prešernov napev miru in razumevanju med ljudmi.

Kršiteljem so izdali globo, zoper mladoletne osebe pa bodo podani obdolžilni predlogi. Dvema osebama so zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave in dodali, da so policisti pri ukrepanju uporabili najmilejša prisilna sredstva.

Če ste sinoči na tribunah strastno navijali za Slovenijo proti Italiji, se morda najdete v galeriji.

Napadli policista
V času prireditve so policisti obravnavali tudi kaznivo dejanje napada na policista in zaradi dejanja uvedli predkazenski postopek. Policista je napadla skupina oseb. Ena oseba je bila telesno poškodovana, med policisti poškodovanih ni bilo, je še sporočil Stojnšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.