Slovenija
1587 ogledov

"V stranki demokratični deficit"

SMC kongres Saša Despot
Potem ko je po padcu novele zakona o igrah na srečo iz SMC danes izstopil poslanec Branko Zorman, je stranko in njeno poslansko skupino zapustil še poslanec Bojan Krajnc. Od kandidature na prihosnjih volitvah odstopila tudi vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer.

Kot navaja Bojan Krajnc, je povod za to zahrbtna manipulacija izvršnega odbora z njegovo kandidaturo, med pravimi vzroki pa navaja demokratični deficit v stranki. Vzroki za izstop iz stranke so tudi dezorganizacija delovanja stranke na vseh nivojih ter slabo in netransparentno finančno poslovanje stranke, pojasnjuje Krajnc.

Cerar: Takih sploh ne potrebujemo

"Svet stranke je danes enotno podprl listo kandidatov, pri tem pa sta bila dva poslanca, gospod Zorman in gospod Kranjc nekoliko prizadeta, ker eden ni bil uvrščen na kandidatno listo, eden pa naj bi kandidiral v okraju, kjer ni želel in sta odstpopila," je v oddaji Tarča komentiral predsednik stranke SMC Miro Cerar.

Odstop Kustec Lipicerjeve ga je presenetil

Priznal je tudi, da ga je odstop od kandidature Simone Kustec Lipicer nekoliko presenetil "vendar jo razumem, za njo je naporno leto in želi se vrniti v akademske vode." Cerar dodaja, da Kustec Lipicerjeva, ki je vodja poslanske skupine, stranke ne zapušča, ampak bo sodelovala še naprej. 

Volilne ankete stranki SMC kažejo četrto meto, Cerar pa pravi, da se stranka s tem ne bo sprijaznila in da so pripravljeni ponovno prevzeti vodenje vlade. 

Nekaterih vidnejših poslancev SMC ne bo med kandidati za volitve bodisi po lastni odločitvi bodisi po odločitvi stranke, nekateri pa so glede na analize kandidati v težko izvoljivih okrajih.

Slovenija Poznate te ljudi? Ne? Pa bi jih morali!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • peter72 22:10 19.april 2018.

    Podgane prve zapustijo potapljajočih se ladjo.

  • Avatar čavez
    čavez 21:41 19.april 2018.

    Cerar tebe tudi ne rabimo.