Slovenija
28 ogledov

V taborišču zaprtih več zapornikov

Bodeča žica Shutterstock
Severna Koreja naj bi v taboriščih zadrževala politične zapornike. Z njimi naj bi ravnala kot s sužnji. Da preživijo, jedo podgane, kače, žabe.

Čeprav severnokorejska vlada zanika, da obstajajo kakršnakoli taborišča, v katerih bi zadrževali politične zapornike, slike kažejo drugače. Na novih fotografijah, ki so preplavile svetovno javnost, se jasno vidi, da takšna taborišča obstajajo. Strokovnjaki menijo, da je v njih zaprtih več deset tisoč ljudi. Večina pa naj bi bila pripeljanih pod pretvezo, da so politični zaporniki.

Ženske, moške in otroke imajo za sužnje. Njihovo delo se nikoli ne konča. Delajo 24 ur na dan, sedem dni na teden, vse dni za preživetje pa si lakoto večkrat potešijo s podganami, žabami in kačami.

Obstoj takšnih taborišč je potrdil tudi nekdanji zapornik Kang, ki je moral skupaj z družino kot politični zapornik v taborišču preživeti deset let. "Preteklo je že več let, odkar sem bil v kampu. Vendar ko gledam fotografije, sem mi vse skupaj zdi veliko večje. Verjetno je tudi več zapornikov in tudi več paznikov," je dejal Kang, ki je o svojem življenju v taborišču napisal knjigo.

Koliko ljudi je zaprtih v taboriščih, ne ve nihče. Po besedah Sama Zafirija iz Amnesty International zunanji svet sploh ne ve, kaj se v resnici dogaja za zaprtimi vrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.