Slovenija
24435 ogledov

Noro, v kakšnem razkošju je živel Ivica Todorić

Kulmerovi dvori
Nekdanji šef Agrokorja je na vsak način želel preseči razkošje, v katerem je živel Josip Broz Tito.

Sosednja zgradba – Urad predsednika, nekdanje Titovo bivališče v Zagrebu – v primerjav s Todorićevim dvorcem izgleda kot navadna bajta.

Družina Todorić je dom več let skrivala pred očmi javnosti. Novinarje so pustili v bližino le dokler z deli niso zaključili. Na tej povezavi si lahko ogledate fotografije razkošja, v katerem so živeli v zadnjih letih.

Ivica Todorič si je že malce obsesivno želel prekositi razkošje, v katerem je nekoč živel Josip Broz Tito, piše hrvaški 24sata. To mu je tudi uspelo. Sodeč po fotografijah so Kulmerovi dvori najbolj luksuzna rezidenca na Hrvaškem.

Umetnine je nameščal celo v kopalnico. Tu je knjižnica z dragimi knjigami, kopalnica kot iz Tisoč in ene noči, marmor, drag les, …

Razkošno opremljanje Todorićevega dvorca naj bi v veliki meri financiral Agrokor. Preiskovalci sumijo, da je Todorić v za to porabil okoli deset milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • borut08 22:50 21.oktober 2017.

    Jp tako se zgodi pohlepnezem,edino pravilno.Kaksno podporo je imel v politicnih krogih,da si je lahko toliko nagrabiv in toko dolgo vztrajal vendar prej ali slej vsakdo placa svoje grehe.Pred zakonom smo vsi enaki pa tudi,ce prijateljuje z politicno elito!

  • Tupamaros 23:45 20.oktober 2017.

    Sedaj bo imel razkošje 2 m x 2 m z rešetkami na oknu, en pograd in eno straniščno školjko.

  • Avatar Zala
    Zala 15:59 20.oktober 2017.

    Od danes, karikirano rečeno, pa do konca življenja se bo vsako jutro, ko bo vstal, spraševal, če so našli kam je pospravil denar. Leta in leta se bo vlekel po sodiščuh, ni več tako mlad. Pomeni, da bo do konca ...prikaži več življenja večino časa preživel po sodnih dvoranah, na begu in strahu, da mu najdejo skriti denar. Hvala. Mogoče je domovanje razkošno, a v takem dizajnerskem brlogu prav gotovo ne bi želela živeti.