Svet
1425 ogledov

Potrkali na vrata Todorića, on že čez mejo?

Ivica Todorić Pixsell
Hrvaška policija je zjutraj začela izvajati hišne preiskave na domovih vodilnih predstavnikov podjetja Agrokor.

Hrvaška policija je zjutraj potrkala na vrata več vodilnih predstavnikov podjetja Agrokor. Okoli 6. ure zjutraj so trkali na vrata domovanja Ivice Todorića, kjer pa po poročanju hrvaških medijev Todorića in drugih članov njegove družine ni. 

V zadnjih dneh so se pojavila ugibanja, ali je Todorić sploh še na Hrvaškem. Većernji list piše, da je Todorić v Londonu, kjer naj bi pred kratkim prebivališče prijavil tudi njegov sin Ante. Del družine naj bi se zatekel na Dunaj. Nikogar od družine že dlje časa niso videli v prostorih njihove vile na obrobju Zagreba. Poslovno naj bi Todorić večkrat obiskal Beograd.

Mercator Revizija Slovenija V tako slabem stanju je Agrokor kupoval Mercator

Policisti so zjutraj preiskali tudi dom nekdanjega finančnega direktorja Agrokorja Ivice Crnca, nekdanje članice uprave Piruške Canjuga, izvršne podpredsednice Ljerke Puljić. Več informacij naj bi pristojni podali kmalu. Akcijo koordinira državno tožilstvo.

Todorić: Podal bom kazenske prijave

Preiskava je verjetno posledica informacij, ki izhajajo iz nedavno objavljenega poročila o poslovanju Agrokorja, ki je pokazalo nekaj milijard evrov težko nesorazmerje med letnimi finančnimi poročili prejšnje uprave in izredne uprave, ki od aprila letos bdi nad Agrokorjem. 

Todorić je v nedeljo na svojem blogu objavil več zapisov, v katerih se je obregnil ob omenjena poročila. Predstavljena naj bi bila tako, da se očrni njegova uprava. Prepričan je, da gre za manipulacije, s katerimi kršijo zakon. Napovedal je, da bo podal kazenske prijave.

Mercator Minister Slovenija Ne bodo dovolili, da se tudi Mercator "naleze"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice