Svet
10447 ogledov

Bine Kordež iz zapora analiziral škandal, ki trese Hrvaško

Bine Kordež Saša Despot
Nekdanji šef Merkurja si je v zaporu našel nov hobi.

Trenutno prestaja kazen v zaporu zaradi gospodarskega kriminala, piše pa popularen blog o ekonomiji. Govorimo o Binetu Kordežu, nekdanjem direktorju Merkurja, ki si je zaradi gospodarskega kriminala prislužil sedem let in pol zapora. V zaporu pa je začel pisati blog, ki zaradi svojega analitičnega pristopa privlači pozornost stroke in obče javnosti. Spregledali ga niso niti Hrvati, saj se je dotaknil stanja v Agrokorju.

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Bine Kordež Slovenija Kordež razmišlja o osebnem stečaju, žena pa medtem gradi hišo

Kordež, ki je bil med drugim razglašen tudi za managerja leta v Sloveniji, je objavil blog, ki so ga zdaj povzeli vsi večji hrvaški mediji, saj je podrobno analiziral novonastalo stanje v Agrokorju, o strukturnih težavah in nelikvidnosti, zaradi katerega se trese hrvaška vlada.

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Slovenija Bine Kordež priznal zlorabo položaja

Nekdo bi utegnil zaslužiti 

Kordež je kot glavni vzrok navedel visoke obresti na odobrene kredite Agrokorja, tudi desetodstotne. Pri tem poudarja, da je imel Todorić, lastnik zadolženega Agrokorja, nad katerim vse niti zdaj drži država Hrvaška, soglasje bank in vseh pomembnih ustanov. Čeprav Kordež opozarja, da njegove teze temeljijo brez "okostnjakov iz omare", torej na uradnih bilancah, pa meni, da bi lahko tisti, ki bo odkupil Agrokorjeve dolge po diskontni ceni, celo dobro zaslužil, njegove ugotovitve navajajo hrvaški mediji.

Bine Kordež. končna odločitev Slovenija Kordež za zapahi sedem let in šest mesecev
Komentarjev 5
  • Tine123 20:44 30.september 2017.

    Novinarji najvišje kakovosti ane... tudi linka bloga ne znate prilepiti?

  • Lavdan 19:51 30.september 2017.

    Zelo kompetentna oseba za take komentarje. Sploh pa ne vem kako imajo zaporniki lahko dostop do interneta.

  • dzony006 18:14 30.september 2017.

    Ali je G. Kordež analiziral tudi svoje delovanje pri prevzemu in POTOPU Merkurja? A tam pa je zmanjkalo PAMETI ???

Sorodne novice