Slovenija
155 ogledov

Ne bodo dovolili, da se tudi Mercator "naleze"

Mercator Saša Despot Agrokor Ivice Todorića je Mercator kupil leta 2014.
Slovenija ne bo dovolila, da se "nalezljiva bolezen prenese tudi na našo stran".

Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška Agrokorjeva izguba ni presenetila. Ob spremljanju poslovanja je predvideval, "da to ne more biti na nekih zdravih temeljih". Presenetili ga niso niti konkretni zneski.

Ob tem je poudaril, da Slovenija ne more pristati na to, da bi odgovornost za nastale razmere na Hrvaškem nosili tudi v Sloveniji, saj slovenska podjetja zanje niso odgovorna. "Ne bomo dovolili, da se ta kriza kot nalezljiva bolezen prenese tudi na našo stran; na naše kmete, na prehrambeno industrijo. Zato verjamem, da bomo ob vsakih takih poskusih aktivirali vsa možna sredstva, da to preprečimo," je dejal.

Mercator Revizija Slovenija V tako slabem stanju je Agrokor kupoval Mercator

Je pa Počivalšek prepričan, da bo šel razvoj v matičnem podjetju v smeri, ki bo Mercatorju omogočala prestrukturiranje za dolgoročno stabilno poslovanje. Pojasnil je, da Mercator po njegovih podatkih trenutno celo izboljšuje plačilne pogoje za slovenske dobavitelje. Za slovenske dobavitelje v sistemu Agrokorja pa si želijo enakopravne obravnave.

Na vprašanje, ali po razkritju finančnih malverzacij v Agrokorju verjame, da so podatki o Mercatorjevem poslovanju v letih 2015 in 2016 korektni, je odgovoril, da "verjame oziroma si želi, da so takšni, kot so bili predstavljeni".

Bine Kordež Bine Kordež Svet Bine Kordež iz zapora analiziral škandal, ki trese Hrvaško

Skupina Agrokor je po revidiranih podatkih lani ustvarila nekaj več kot 11 milijard kun (1,5 milijarde evrov) izgube. Revizorji podjetja Pricewaterhousecoopers (PwC) so po popravljenih podatkih med drugim ugotovili, da je imela v letu 2015 skupina 3,6 milijarde kun (486 milijonov evrov) izgube, potem ko je prejšnja uprava za enako obdobje predstavila nekaj več kot 1,1 milijarde kun (148 milijonov evrov) dobička. Izredni pooblaščenec je še potrdil, da so ugotovili računovodske nepravilnosti, kot so skrite obveznosti, ter da je kazensko ovadil odgovorne za poslovanje Agrokorja zaradi nezakonito pridobljene materialne koristi.

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenija Minister: Pri sklepu sodišča še preučujemo javni interes
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.