Slovenija
15028 ogledov

V teh delih države danes spet nevarnost toče

Nevihta
Danes čez dan in popoldan se bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije pojavljale krajevne nevihte.

Ob nevihtah so lokalno možni močnejši nalivi, sunki vetra, izključena pa ni tudi toča, pišejo na portalu neurje.si.

Predvsem v jugovzhodni Sloveniji (oranžno obarvano območje) obstaja verjetnost nastanka kakšne močnejše nevihte z nalivi in točo.

Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem do okoli 28 stopinj Celzija.

Glavnino nevihtnega dogajanja pričakujemo vzhodno od Slovenije, predvsem v notranjosti Hrvaške in na jugozahodu Madžarske. Tam se bodo lokalno pojavljale močnejše nevihte z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.

Jutri bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 25 do 28, na Goriškem do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo bo povečini sončno, le na Primorskem bo v zjutraj in dopoldne bolj oblačno, sredi dneva pa se bo zjasnilo. Prehodno bo spet nekoliko hladneje. Tudi v ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme.

V ponedeljek bo sončno s svežim jutrom. V torek popoldne bodo krajevne plohe in nevihte postale nekoliko verjetnejše. Dnevne temperature bodo že blizu 30 stopinj. Od srede do sobote bo vreme bolj verjetno suho, obstaja pa tudi nekaj možnosti za bolj spremenljivo različico, so še zapisali meteorologi agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.