Slovenija
13705 ogledov

V teh krajih danes še možnost padavin

Profimedia
Proti večeru še obstaja možnost neviht in posameznih ploh.

Nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Severno od Alp se proti vzhodu pomika oslabljena hladna fronta, od jugozahoda priteka k nam topel in nekoliko bolj suh zrak, sporoča ARSO.

Danes nas čaka sončno in vroče vreme. Popoldne in zvečer pa bo zlasti v zahodni in severni polovici države obstajala možnost neviht in krajevnih ploh, napovedujejo meteorologi Agencije za okolje. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Živo srebro se bo danes zopet povzpelo do višjih temperatur, ki bodo dosegle od 27 do 33 °C.

Obeti

Jutri bo pretežno jasno, zbudili se bomo v sveže jutro. Jutranje temperature bodo od 12 do 19, ob morju okoli 21, najvišje dnevne pa od 27 do 33 °C. V petek bo še sončno in vroče, popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji zopet nastajale krajevne nevihte. V soboto bo ob morju sončno, drugod pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, ki bodo v noči na nedeljo osvežile vso Slovenijo. Nedelja bo še nestanovitna, od ponedeljka do četrtka pa lahko pričakujemo deloma jasno in povečini suho vreme, temperature se bodo gibale pod 30 °C, še sporočajo vremenoslovci.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.