Slovenija
8343 ogledov

V teh krajih je danes največja nevarnost neviht

Umag nevihta Facebook
"Ob nevihtah lahko predvsem na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju lokalno nastajajo močnejši nalivi z manjšo točo in močnejšim nevihtnim pišem, ki ne bo presegel hitrosti 70 km/h," napovedujejo na neurje.si.

Po podatkih Agencije RS za okolje so ponekod na severovzhodu države že močni nalivi.

"Čez dan bodo nad jugovzhodno Avstrijo začele nastajati posamezne plohe in nevihte, ki se bodo po poldnevu in popoldan pomikale preko severovzhodne Slovenije (Koroška, Štajerska, Prekmurje). Kakšna ploha ali manjša nevihta ni povsem izključena tudi kje drugod v severni in osrednji Sloveniji," napovedujejo.

Tudi agencija za okolje posamezne plohe ali nevihte danes napoveduje predvsem za severno in severovzhodno Slovenijo.

"Jutri bo povečini sončno, na severovzhodu je že v jutranjem času možna kakšna ploha, popoldne pa lahko kakšna ploha nastane tudi drugod," še napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Sledi poletno in suho vreme

V ponedeljek bo pretežno jasno in nekoliko hladneje. V torek bo sončno in tako vse do petka, temperature bodo okrog 30 stopinj Celzija. Ob koncu tedna se bo znova povečala verjetnost popoldanskih neviht.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • matermila 12:24 12.junij 2021.

    Preden napišete narobe(močnejši piš-70km/h)preverite:povprečna hitrost vetra v vozlih/km/h/mph: 37 / 68 / 42 opis vetra: viharni veter (burrasca, sturm, gale),torej je veter pri 70km/h viharni veter,ne piš.