Slovenija
636 ogledov

V tem kombiju prevažal kar 31 migrantov

Ilegalni prevozi migrantov PU Novo mesto
S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so ustavili voznika, ki je v kombiju prevažal kar 31 državljanov Turčije. Ti so v Slovenijo vstopili ilegalno.

Včeraj nekaj po 15. uri so policisti PP Brežice policisti na Bizeljski cesti ustavili voznika kombija Iveco daly slovaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 43-letni državljan Severne Makedonije v kombiju prevaža 31 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. "Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so pridržali, mu odvzeli prostost in zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni," so sporočili s PU Novo mesto. 

Le malce zatem pa so okoli 17. ure policisti na območju Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. "S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z dvema državljanoma Afganistana, dvema državljanoma Turčije in državljanom Irana še potekajo," so še dodali na PU Novo mesto.  

Nedovoljeni prehodi državne meje 

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Mihalovec, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Egipta, državljana Palestine in državljana Irana. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 17 državljanov Maroka, dva državljana Turčije in državljana Sirije. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," so zaključili v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • andrija 07:01 24.februar 2024.

    migrant dobi 1000e na mesec in živi v hotelu

  • andrija 07:01 24.februar 2024.

    na avtobus,vlak,letalo in nazaj od koder so prišli

  • Ender3 14:18 22.februar 2024.

    Na vse mejne prehode postavit sliko domoBrankota to bi mnoge odvrnilo od takšnih poizkusov..On je krvoločni borec in nasprotnik migracij..