Slovenija
12 ogledov

V torek predvidoma po novem odseku

Po novem delu naj bi promet stekel prihodnji teden, na njem pa bo še veljal grad Žurnal24 main
Stala bo 700 tisočakov manj, kolikor je bilo predvideno. Konec del pričakujejo sredi julija.

Gradnja zunajnivojskega križanja regionalne ceste Trebnje–Mokronog z železniško progo Sevnica–Trebnje se bliža koncu. Po slabih 800 metrov dolgem odseku, ki vključuje tudi nadvoz čez železniško progo, bo promet stekel predvidoma v torek, je po pooblastilu direktorja Direkcije Republike Slovenije za ceste povedala Nina Rangus. Dela pa s tem ne bodo končana, saj mora izvajalec še do konca urediti priključke in preostale dele. “Do končanja vseh del ter tehničnega pregleda in pridobitve uporabnega dovoljenja bo na tem območju veljal gradbiščni prometni režim. Dela bodo končana predvidoma julija,” je dejala Rangusova.

Plačali bodo manj
Na podlagi izdelane tehnične dokumentacije in projektantskega predračuna je bila naložba ocenjena na 3,2 milijona evrov, toda po oddaji gradbenih del na javnem razpisu in podpisu pogodbe se je investicijska vrednost znižala na 2,5 milijona evrov, je še dejala Rangusova. Delež Evropske unije je 85 odstotkov, preostalo gre iz državnega proračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.