Slovenija
17 ogledov

V treh letih štiri globe

Mraz, pasji kakci Anže Petkovšek
Pasji iztrebki. Inšpektorji prijazni do lastnikov psov, ki ne pospravijo iztrebkov.

Mestni inšpektorat lani ni izrekel niti ene globe (40 evrov) lastnikom psov, ki pri sebi niso imeli vrečke za odstranitev pasjih iztrebkov s ceste ali javne zelene površine. Enako je bilo v letu 2011, leto prej pa je izrekel štiri. Akcije nadzora je začel leta 2009, vsako leto pa skupaj s policisti in veterinarjem izvede štiri akcije nadzora odstranjevanja pasjih iztrebkov, ustreznega varstva psov na javnih mestih in cepljenja psov.

V Ljubljani je sicer postavljenih 234 pasjih stebričkov, kamor se lahko odlaga iztrebke; v Severnem mestnem parku in Štepanjskem naselju sta ograjeni pasji sprehajališči, v Tivoliju in ob stavbi Četrtne skupnosti Vič pa pasji stranišči na prostem.

Komentarjev 2
  • wester62 08:05 03.marec 2013.

    zakaj imamo potlej ta zakon in inšpektorje. dandsanes moraš po pločnikih slalom voziti(seveda če ti rata),če se hočeš pasjemu dreku izogniti. mislim da so kazni prenizke za tako nekulturo in aroganco lastnikov psov in seveda treba močno kaznovati tudi inšpektorja ...prikaži več za svojo nedelo. če treba tudi nagnati ga iz službe,ne pa da zavaljen v fotelju služi lepe denarce.veliko bolj bi morali striktno upoštevati zakon.

  • modrec 22:52 01.marec 2013.

    Naj raje služijo na mol s temi drekatorji kot pa s parking listki.