Slovenija
16 ogledov

V treh ulicah le dve uri

V Razlagovi ulici (na fotografiji) je od danes mogoče parkirati največ dve uri, Žurnal24 main
Parkiranje. Savinjsko nabrežje, Razlagova in Savinjska ulica v modri coni ena.

Od danes v mestu velja nekoliko spremenjen parkirni režim. V treh ulicah v mestnem jedru, v Razlagovi in Savinjski ulici ter na Savinjskem nabrežju, je od danes mogoče parkirati za največ dve uri, za kar je treba odšteti 1,8 evra. Dražje je tudi parkiranje na območju mestne tržnice, podražitev pa bodo občutili tudi vsi, ki jim bo nepravilno parkirano vozilo moral odpeljati pajek. Za to storitev bo treba odšteti 85 evrov (prej 63), če pa bodo vozilo le naložili, ne pa že tudi odpeljali, bo kazen polovična.

Redarji globijo
Višji proračun. Lani so mestni redarji, ki nadzirajo tudi parkiranje v mestnem jedru, obravnavali 8.542 kršitev predpisov. Občinski proračun se je na račun izrečenih glob obogatil za nekaj več kot 195 tisoč evrov.

Več parkiranih za dlje časa
“Dozdajšnja analiza zasedenosti parkirišč v mestu, kjer je bila do zdaj modra cona dve, je pokazala, da je v mestu vedno več pometa in tudi več vozil, ki so parkirana dlje časa, tudi osem ur,” odločitev, da so nekaj ulic s 56 parkirnimi prostori prekategorizirali v modro cono ena, pojasnjuje Roman Kramer, vodja oddelka za okolje in prostor na Mestni občini Celje (MOC). Tako želijo doseči, da bo v mestu v vsakem trenutku mogoče najti prost parkirni prostor za
krajši čas.

Cena mesečnih dovolilnic na tem območju za stanovalce za zdaj ostaja enaka, in sicer 40 evrov. Toliko pa bodo po novem morali odšteti tudi tisti, ki so do zdaj za parkiranje na območju mestne tržnice plačali le 17 evrov na mesec. “Za dostavo bo še naprej omogočenih brezplačnih 15 minut, vsaka nadaljnja ura parkiranja na območju tržnice pa bo stala dva evra,” pojasnjujejo
na MOC.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.