Slovenija
5 ogledov

V tretje gre rado? Ne pri Prijatelju!

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
O Prijateljevi imuniteti so danes poslanci odločali že tretjič. Tudi tokrat so predlog imunitete gladko zavrnili.

"Pričakujemo, da bodo tudi na seji državnega zbora našo odločitev podprli. Tu ne pričakujemo nobenega problema. Naj se pusti, da se zadeva razišče," nam je po koncu zasedanja dejal član mandatno-volilne komisije Borut Sajovic (LDS). Njegove napovedi so se uresničile, saj je za potrditev sklepa komisije glasovalo 72 poslancev, nihče ni bil proti.

O Srečku Prijatelju so tako danes odločali tretjič, tokrat zaradi očitanega kaznivega dejanja poskusa izsiljevanja. Že prejšnjič nam je predsednik komisije Dušan Kumer dejal, da "Prijatelja koprsko sodišče sumi storitve več kaznivih dejanj, torej več postopkov, ne le tistega, pri katerem smo imuniteto že zavrnili".

Očitno se ta kazniva dejanja kar kopičijo in kar tri glasovanja so bila potrebna, da bo vedno enotna odločitev članov komisije le prišla pred državni zbor (DZ).

Spomnimo, prvič so poslanci Prijatelju imuniteto zavrnili že 18. marca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Drugič so mu imuniteto zavrnili 30. marca, takrat zaradi očitanih kaznivih dejanj napeljevanja k nedovoljenemu sprejemanju in dajanju daril ter dveh poskusov izsiljevanja. Zaradi nevarnosti vplivanja na priče je kasneje preiskovalni sodnik za Prijatelja odredil pripor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.