Slovenija
23 ogledov

V TVM delavci še brez rešitev

Na zboru delavcev TVM se bodo danes pogovarjali, kako naprej. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Delavci Tovarne vozil Maribor danes o nadaljnji usodi podjetja. Predlagali že stečaj, v vodstvu Viator&Vektor pa pravijo, da še vedno iščejo rešitve za obstoj podjetja. Delavci bodo počakali do petka.
Iščejo rešitev.
V skupini Viator&Vektor so pojasnili, da skupaj z upravo družbe TVM še vedno iščejo rešitve, ki bi omogočile obstoj in razvoj podjetja. "Poslovne razgovore – s ciljem nadaljevanja proizvodnje – nadaljujemo z več poslovnimi partnerji. V primeru, da se za ugodno rešitev ne dogovorimo do 18. februarja, bo nadzorni svet TVM skupaj z upravo sprejel odločitev, ki bo v skladu s slovensko zakonodajo," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Na zboru delavcev smo zaposlenim povedali, kakšne so možnosti za nadaljnjo usodo, torej stečaj ali kaj drugega. Ena rešitev je petek, ko naj bi glavni lastnik poplačal vse terjatve, druga rešitev pa je stečaj – če ga ne bo vložilo vodstvo, ga bomo mi," je po sestanku zbora delavcev za zurnal24.si povedal Branko Medik, sekretar štajerskega sindikata Skei.

V vodstvu podjetja so zaposlenim namreč obljubili le, da bodo rešitev poskušali najti do 18. februarja, v nasprotnem primeru bo nadzorni svet Tovarne vozil Maribor (TVM) sprejel odločitev, ki je skladna z zakonodajo.

"Še ena možnost sicer obstaja, to so izredne odpovedi delavcem, a na ta način ne bi dobili prav nič. Za zdaj to med zaposlenimi ni najbolj zaželeno," je še dodal Medik.

Rok za izplačilo dolgov do 11. februarja so predstavniki zaposlenih vodstvu podjetja postavili v sredo in takrat zagrozili, da bodo vložili predlog za stečaj podjetja. Zdaj so ta rok podaljšali do petka, 18. februarja.

Delavci od vodstva podjetja, ki je v večinski lasti skupine Viator&Vektor, terjajo neizplačane decembrske plače, lanski regres in odpravnine, kmalu pa jim bodo morali izplačati še januarske plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.