Slovenija
160 ogledov

V več delih države padala toča

toča Kresnice Kresniški vrh
1/10
bralec Klemen
Popoldne je v več delih države padala toča. Nestanovitno vreme tudi v prihodnjih dneh.

Nekaj po 15. uri je bilo na območju Kresnic in Kresniškega Vrha močno neurje s točo, nam je sporočil bralec. Toča je pobelila tudi območje Bača pri Knežaku in Velikih Lašč.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je v bližini Ilirske Bistrice popoldne nastala močna nevihtna celica. Možni so nalivi, viharni veter in toča, je posvarila uprava. Nevihta se je počasi gibaala v smeri proti vzhodu. Zvečer bodo v Sloveniji še lahko nastale posamezne močnejše nevihte. 

 

Po podatkih spletne strani meteo.si je bila v nedeljo popoldne največja verjetnost za pojavljanje toče na Bovškem, Kočevskem, Koroškem, Notranjskem in na Savinjskem. 

 

toča verjetnost | Avtor: meteo.si meteo.si

toča verjetnost | Avtor: meteo.si meteo.si

 

 

 

 

 

 

 

Na agenciji za okolje so za nedeljo popoldne napovedali možnost krajevnih ploh in neviht, podobno vreme pa se bo nadaljevalo tudi jutri. Najvišje dnevne temperature jutri bodo od 18 do 23 stopinj Celzija, na Primorskem do 25 stopinj. 

toča Kresnice Kresniški vrh | Avtor: bralec Klemen bralec Klemen

toča Kresnice Kresniški vrh | Avtor: bralec Klemen bralec Klemen

 

 

 

 

 

 

V torek bo sončno, popoldne bo lahko še nastala kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V sredo in četrtek bo pretežno jasno, burja bo v sredo ponehala. 

Od srede do petka bo prevladovalo sončno vreme, proti koncu tedna bo spet več oblačnosti in s tem tudi več možnosti za nastanek padavin. 

Je tudi pri vas padala toča? Fotografije lahko pošljete prek spodnjega obrazca. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.