Slovenija
50 ogledov

V vlogi psihoterapevtov

Za plačilo davka od kapitalskih dobičkov bo delnice marsikdo moral prodati (na s Žurnal24 main
Ta teden je marsikoga zaradi padca vrednosti delnic bolela glava. Preverili smo, kako so se na to odzvali vlagatelji na Obali.

Indeks SBI20 je na Ljubljanski borzi izgubil kar 40 odstotkov od rekordne vrednosti lanskega poletja, ko je na primer delnica Intereurope dosegla 50 evrov, zdaj je padla na 30; Istrabenz je presegel 130 evrov, ta teden pa padel na 77. Kako so se na padce odzvali vlagatelji na Obali? "Moram priznati, da smo se v teh dneh prelevili tako rekoč v psihoterapevte; zelo se je povečalo število klicev, zaskrbljenost vlagateljev (predvsem tistih, ki nimajo izkušenj in so kljub opozorilom in odsvetovanjem padli v lanskoletno borzno mrzlico) je velika."

PREBERITE ŠE: Borzno dogajanje na borzi ta teden | Nafta gor, dolar dol | Kupujte, ne kupujte |

Stisnite zobe
"Zdaj v svojih investicijskih podvigih iščejo čaroben nasvet za izhod in pa tudi krivce za nastale razmere," pravi Damir Šešet, prvi mož PFC Interfin. Število poslov se v njihovi borzni hiši ta teden sicer ni povečalo: "Mi smo namreč nakupe od polovice lanskega leta strankam močno odsvetovali, saj smo napovedovali takšen razplet; zato tudi ni pretiranega prodajnega pritiska." In nasvet: stranke, ki imajo delnice, naj jih zadržijo, stisnejo zobe in za kar nekaj časa pozabijo na njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.