Slovenija
20 ogledov

V vrsti za vrtec 1.100 otrok

ljubljana21.08.08, otroci pri jedi, vrtec jelka, glavarjeva ulica, ljubljana, fo IFP
MOL je objavila centralni čakalni seznam, na katerem v vrsti za vrtec čaka 1.083 otrok do treh let. To je kar 269 več kot lani.

Pred začetkom novega šolskega leta so na Mestni občini Ljubljana (MOL) združili čakalne sezname vseh 23 javnih vrtcev in objavili centralni čakalni seznam, na katerem je kar 1.083 otrok do treh let in 42 starejših od treh let. Toliko otrok je za zdaj ostalo brez vrtca, večina od njih pa ne izpolnjuje vseh pogojev. Na MOL so sicer prepričani, da bodo vsi otroci, ki izpolnjujejo vse pogoje, dobili prosto mesto.

Nekateri starši bi radi le določen vrtec ali celo oddelek

Nekaj jih bodo namreč dodatno vključevali skozi vse šolsko leto. Ko se bo sprostilo kako prosto mesto, bodo prednost imeli tisti, ki izpolnjujejo vse pogoje, tudi tega, da imata oba starša stalno prebivališče v Ljubljani prijavljeno že leto in pol. Ko se bo to zgodilo, bo sistem samodejno iz seznama poiskal otroka po vrstnem redu po številu točk, pomembno pa bo tudi to, ali so starši izbrali možnost, da otroka vključijo le v en, dva ali katerikoli vrtec. Na MOL pravijo, da bi nekateri starši otroka vpisali v vrtec le, če bi dobili točno določen vrtec ali celo točno določen oddelek z vzgojiteljico, sicer ga raje ne bi. Če bo kateri zavrnil ponujeno mesto, bodo možnost ponudili naslednjemu na seznamu.     

"Na centralnem čakalnem seznamu so lahko tudi otroci z visokim številom točk, ker morda ni bilo razpisanega prostega mesta, ki bi ustrezal starosti otroka, programu, želenem vrtcu, ali pa so starši zavrnili podpis pogodbe. V primeru, da starši zavrnejo ponujeno prosto mesto v vrtcu, jim ta vrtec v tem šolskem letu ne bo več ponudil nadaljnjih prostih mest," so zapisali na MOL.

Izgubijo točke, če zavrnejo

Otrokom na seznamu, ki jim v šolskem letu 2012/13 ne bodo ponudili prostega mesta v vrtcu, pripada deset dodatnih točk pri ponovnem vpisu v vrtec za naslednje šolsko leto, če pa so starši ponujeno prosto mesto odklonili, do teh točk niso upravičeni. Omenjeni seznam bo veljal do konca avgusta naslednje leto in se bo ves čas spreminjal, dodajajo na MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.