Slovenija
386 ogledov

V zapor za sedem mesecev

Sojenje Karin Ježovita
1/13
Nino Verdnik
Nekdanji mariborski župan obsojen. Sodnica sodbo izrekla že na drugi obravnavi.

Sodišče je v celoti sledilo predlogu tožilca Borisa Marčiča in Kanglerju dosodilo sedem mesecev zaporne kazni. Vedeževalka Karin Ježovita je bila obsojena na pet mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta in pet tisoč evri denarne kazni. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Med dokaze prisluhi

Danes se je nadaljevala glavna obravnava v zadevi sporne podelitve občinskega stanovanja vedeževalki Ježoviti. Kanglerju je tožilstvo očitalo nezakonito posredovanje, ko je pred tremi leti kot župan in predsednik nadzornega sveta stanovanjskega sklada izkoristil svoj položaj in vedeževalki pomagal do stanovanja, do katerega ni bila upravičena.

Direktorici mariborskega stanovanjskega sklada Tanji Vindiš Furman je Marčič očital zlorabo uradnega položaja, Ježovitovi pa ponarejanje listin. Na zahtevo tožilstva so v dvorani predvajali še en sklop prisluhov; tako so lahko navzoči v dvorani slišali, kako je Kangler vplival na sodelavce. Med drugim jim je naročal, naj pod psevdonimi komentirajo na Večerovi spletni strani, med prisluhi je bilo slišati, kako je poskušal vplivati na medije, določal plače za direktorje in podobno. “Članke na Večeru sem komentiral, ker me je bolela vsebina,” je v sklepnem govoru priznal Kangler.

 

Očitke umaknili

Vindiš Furmanova pred koncem sojenja ni bila več med obdolženci, saj je tožilec v tem delu očitke umaknil.

So pa včeraj z Mestne občine Maribor sporočili, da so “na šesti seji skupščine družbe Dom pod gorco na podlagi družbene pogodbe iz razlogov nezaupanja odpoklicali prokuristko družbe”. Vindiš Furmanova je tako ostala brez prokure.

Komentarjev 13
  • Oxxo 21:51 24.maj 2013.

    Prevarantka ne vedeževalka!

  • Oxxo 21:50 24.maj 2013.

    Meni gre počasi na bruhanje, ko ga vidim in slišim to njegovo nakladanje in zlaganje laži na laži... GOTOF SI Kangler. Upam, da ne boš živel ampak životaril! V bankrot si poslal mesto Maribor!Škodljivec!

  • BenX 18:12 24.maj 2013.

    gotof je! :)